Wereldvrouwen

50 vrouwen en meisjes die het verschil maakten

geschreven door Katherine Halligan en geïllustreerd door Sarah Walsh

Maak in “Wereldvrouwen” kennis met 50 dappere vrouwen uit de wereldgeschiedenis die met hun visie, moed en hoop de wereld voorgoed hebben veranderd. Deze bekende vrouwen zoals Anne Frank en Malala, maar ook minder bekende vrouwen vertellen hun levensverhaal, beginnend bij hun jeugd. De pagina’s worden gesierd door frisse portretten, zeldzame archieffoto’s en inspirerende quotes. Een fraai boek om cadeau te geven en te koesteren, voor iedereen!

ISBN :9789025770235 Publicatiedatum :25/10/2018 Pagina’s :112 Uitgever :Gottmer Ondertitel :50 vrouwen en meisjes die het verschil maken Uitvoering :Met harde kaft Afmetingen :298 mm x 259 m Prijs : € 18,99

Over de auteur : Katherine Halligan

Katherine Halligan groeide op in de buurt van het strand in Californië met haar neus in een boek en haar tenen in het zand. Ze studeerde kunst, literatuur, geschiedenis en talen. Ze reisde over de hele wereld. Haar liefde voor woorden en afbeeldingen bracht haar ertoe om als uitgever te werken en schreef ondertussen meer dan 100 boeken voor kinderen. Ze woont in de buurt van de stranden in Californië met haar man en hun twee dochters.

Over de illustrator : Sarah Walsh

http://www.sarahwalshmakesthings.com/h

Als klein kind was ze verzot op dieren. Zo erg dat ze er zelf eentje wou zijn. Haar mama wist dat en naaide voor haar een heel assortiment van verkleedkostuums die ze heel het jaar door kon dragen. Ze hield ook heel erg van tekenen. Ze bekwam haar diploma in grafische design in St. Rose in Albany, New York waar ze opgroeide. Haar leraars openden haar ogen op design en typografie. Dit gecombineerd met haar liefde voor vintage kinderboekillustraties brachten haar tot de kunstenares die ze nu is. Ze kreeg een job bij Hallmark Cards als designer en illustrator. Na vele jaren begon ze op zichzelf en stichtte de Lilla Rogers agency. Ze maakte kleurboeken voor alle leeftijden, activiteitsboeken, speelgoed, home decor, en vele kaartjes. Ze woont in Kansas City met haar echtgenoot en mede-illustrator Colin Walsh, hun zoon, een kleine pup en een mollige kat.

Wat vind ik van dit boek ?

Het is een stevig boek met een prachtige, kleurrijke cover : heel mooi uitgebeeld : een open boek met allemaal verschillende portretten van bekende vrouwen die eruit komen. Zowel de auteur als de illustrator dragen dit boek op aan hun moeders, hun oma’s, zussen en eigen dochters. Je vindt er een hele uitgebreide inhoudstafel met alle namen van de sterke vrouwen. Er is een interessante onderverdeling : sterke leiders, creatieve geesten, wereldverbeteraars, slimme denkers en dappere helden. Op het einde van het boek vind je een dubbele pagina met de figuren en hun geboorte- en sterfjaar, een woordenlijst, een register en een uitleg van de hoofdstuktitels. Het boek begint dan met een hele mooie quote :

“Elke grote droom begint met een dromer. Vergeet nooit dat iedereen de kracht, het geduld en de hartstocht in zich heeft om naar de hemel te reiken en de wereld te veranderen.” Harriet TubmanEr is ook een mooie opdracht voor elk kind : Wat is jouw droom? Laat je inspireren door deze 50 geweldige vrouwen en meisjes en maak het verschil!

Elke vrouw of meisje krijgt 2 bladzijden. Eerst wordt er verteld over de tijd en geest waarin die persoon leeft. Er worden ook enkele quotes ertussen verwerkt. Haar verhaal wordt op eenvoudige manier verteld. Op het einde rechts onderaan vind je een soort conclusie met als titeltje : “Zo maakte zij het verschil.” Dat komt steeds terug. Is gemakkelijk om te onthouden. De tekst wordt verfraaid met foto’s en mooie tekeningen. Heel kleurrijk!

Het is een boek om regelmatig eens ter hand te nemen en een paar vrouwen te bestuderen. Het leest heel vlot en is heel aangenaam om naar te kijken. Echt een aanrader !!!

Zeker een heel mooi boek voor zowel volwassenen als kinderen vanaf 10 jaar.