Eligio

De uitverkorene

Marja Boomstra

Als de zwangere Lotte in handen valt van Salvatore, een psychopathische maffiabaas, merkt ze al snel dat het hem te doen is om haar baby. Uiteindelijk weet ze te ontsnappen, maar kort daarna wordt ze gearresteerd op verdenking van moord. Tot overmaat van ramp wil de vader van haar baby, Don Nijenhuis, niets meer van haar weten en hij gaat zelfs zo ver dat hij haar wil uitsluiten van het ouderlijk gezag.
Lotte moet tot het uiterste gaan om alle dreigingen het hoofd te kunnen bieden.
Lukt het rechercheur Chris Römer om de waarheid boven tafel te krijgen, wanneer blijkt dat zowel Lotte als Don essentiële zaken verzwijgen?

Ondanks dat ‘Eligio, de uitverkorene’ het vervolg is op het bekroonde boek, Il Circolo (Publieksprijs Beste Boek 2019 The Indie Awards), is het een op zichzelf staand verhaal en zijn de delen los van elkaar te lezen.

De boeken van Marja kenmerken zich volgens de lezers door een hoog tempo, waarbij niet alles meteen wordt prijsgegeven en je vanzelf wordt meegezogen in de verhalen.

  • Productcode (EAN): 9789083096544
  • Verschijningsdatum: 30/09/2020
  • Aantal bladzijden: 293
  • Uitgeverij: M-B Publishing
  • Prijs : € 17,50

Over de auteur :

Marja Boomstra, geboren te Harlingen en woonachtig te Weert, heeft een kleurrijke en afwisselende carrière binnen maatschappelijke organisaties, zoals gemeentelijke instellingen en jeugdzorg. De auteur werkte onder meer in aandachtswijken van Den Haag en Venlo en als projectleider voor het Amerikaanse internationale programma Youth at Risk/Uncommon Results Inc.
De boeken van Marja kenmerken zich volgens de lezers door een hoog tempo, waarbij niet alles meteen wordt prijs gegeven, waardoor je vanzelf wordt meegezogen in de verhalen.

https://www.facebook.com/marja.boomstra

https://www.instagram.com/marjaboomstra_auteur/

www.marjaboomstra.nl

Over het boek :

Ik las reeds “Il Circolo” en vond het een heel spannend boek. Nu las ik het vervolg erop en werd onmiddellijk terug ondergedompeld in de Maffiawereld waarin Lotte terecht is gekomen. Het boek begint met een dankwoord gericht aan de vele lezers en fans van Marja. Lezers, zoals ik, die graag communiceren met de auteur van het boek dat ik lees. En Marja staat altijd open voor een gezellige chat. Ik ben blij dat er een tweede deel kwam. Ik wou weten wat er verder met Lotte en Don gebeurde. In het eerste hoofdstuk krijg je een beetje een flashback naar het eerste boek waarin ze op zoek is naar Aldo, de zoon van de grote maffialeider Salvatore. Wie is die Aldo echt? Dat gaan we in dit verhaal ontdekken. Het is weer een heel spannende rollercoaster van gebeurtenissen en ook vooral van gevoelens. Van de zwangere Lotte wordt het uiterste gevraagd. Ze gaat letterlijk door een hel. Alles wordt haarfijn uit de doeken gedaan. Dingen die ze pas veel later aan Don en Chris, de rechercheur kan vertellen. Chris krijgt hier een belangrijke rol. Zijn gedachten en daden worden vooral weergegeven in schuingedrukte tekst. Zo zie je goed het verschil tussen wat met Lotte gebeurt en wat Chris denkt en onderneemt. Telkens wanneer je denkt dat het nu rustiger voor Lotte zal worden, komt er weer een nieuw complot en wordt ze weer ontvoerd of benaderd door de maffia.

De rode draad doorheen het verhaal is de zoektocht naar de “uitverkorene”, de Eligio. Wie is die persoon? Ik wil niets spoilen, maar het is een boeiende zoektocht en die zit heel goed in elkaar. Ik betrapte mij erop dat ik telkens dacht : hé, dat is de uitverkorene!

De hoofdstukken zijn kort en dat geeft snelheid aan het lezen. Ik hou van korte hoofdstukken omdat wanneer je wilt stoppen met lezen, het dan vlot kan. Alhoewel ik maar steeds verder wilde lezen want de spanning werd als een boog opgebouwd.

Zelfs degene die je in je laatste levensuur vertrouwt, kan je nog verraden…en niet zijn wie hij zegt te zijn. Dit is een gedachte die bij me opkwam toen ik het boek sloot.

Het einde komt als een mokerslag! Iets dat ik niet gedacht had. Stopt het hier? Ik heb zo’n gevoel dat er nog meer dingen zullen volgen. Dus voor mij mag er zeker een derde deel komen.

Enkele mooie quotes :

p. 189 : Je kunt geen appels met peren vergelijken en hoelang iets duurt, of het nu een dag, weken, maanden of jaren duurt, dat doet er niet toe. Het gaat erom wat het met je doet.

p. 190 : De avond heeft ze gebruikt om alvast een begin te maken met het opruimen van de herinneringen door ze toe te vertrouwen aan het papier.

p. 221 : Dat is wat kinderen met je doen, ze brengen de leeuwin in je naar boven en de oneindige liefde die je in de meeste gevallen van meet af aan voor ze voelt. (Dat gevoel ken ik maar al te goed als moeder van drie zonen.)

p. 254 : Stop je schuldgevoel en je enorme medelijden maar in een la en doe hem vooral op slot.

p. 259 : Het is alsof je in brand staat, terwijl van binnen een vuur dooft.

Hieronder vind je de recensie van het eerste boek van Marja waarin je het verhaal van Letta kan lezen.

En hier vind je de recensie van het eerste deel dat je ook als stand alone kan lezen. Met dit boek was ze de winnaar van de Indie Awards 2019 Publieksprijs.

Je kan dus de boeken afzonderlijk lezen, maar ik vind het wel spannend als je ze in volgorde na elkaar kan lezen. Het is alsof de film verder gaat… Deze psychologische thrillers zijn echt heel heftig en slepen je steeds verder mee in het leven van Lotte en haar gezin.

Beste Marja, je hebt weer een meeslepend boek geschreven. Ik kan maar geen genoeg krijgen van Lotte en Don. Hopelijk komt er nog een verhaal…

En ja, er komt nog een vervolg !!!