Fin & Snip

Elly van der Linden en illustraties van Greet Bosschaert

In de herfst gaan de vriendjes Fin en Snip samen op stap. Ze vinden eikels voor in hun emmertje, een zwieptak en appels… Al die schatten moeten mee naar huis!

Een speels flapjesboek over de herkenbare avonturen van peuter Fin en zijn vriend Snip. Vanaf 1 jaar.

En wat zit er onder de flap?
 • ISBN-nummer: 9789462914278
 • Verschijningsdatum: 18/09/2019
 • Aantal bladzijden: 16
 • Uitgeverij: Uitgeverij De Eenhoorn
 • Reeks: Fin & Snip
 • Prijs : € 13,95

In de winter gaan Fin en Snip buiten spelen. In de tuin kunnen ze een hoop spannende dingen doen. Takken verzamelen, vogels voeren en glijden op het ijs. Als het gaat sneeuwen maken ze sneeuwpopjes. Brr, wat is het koud!

Wat is er te zien onder de flap?
 • ISBN-nummer: 9789462914285
 • Verschijningsdatum: 18/09/2019
 • Aantal bladzijden: 16
 • Uitgeverij: Uitgeverij De Eenhoorn
 • Reeks: Fin & Snip
 • Prijs : € 13,95

Wat vind ik van deze boekjes?

Deze boekjes zijn heel kleurrijk en gezellig om in te bladeren. Het zijn kartonboekjes met hier en daar een flap die je kan omdraaien. Zo is er telkens een verrassingetje. Dat is leuk voor de kindjes. Je kan ze ook laten raden wat achter het plaatje zit. Zo kom je tot een gesprekje rond de tekeningen. De tekstjes zijn kort en duidelijk. De verhalen gaan over de seizoenen en wat je er allemaal buiten mee kunt doen. En ‘s avonds keer je terug naar je gezellig huisje en warm bedje. De illustraties spreken de kinderen enorm aan omdat er vele mooie kleuren zijn. Greet werkt met
 acryl, kleurpotlood, pen, inkt en waterverf. De tekeningen komen recht uit de leefwereld van het kind. Ze heeft veel ervaring met kinderboeken. Het grappige is dat Snip echt bestaat : het is de mini-papegaai van Greet zelf. Je ziet de foto verder hier onder.

Over de auteur :

Elly van der Linden is geboren in 1946 in het Brabantse Oisterwijk (Nederland). Hier woont zij nog altijd samen met haar echtgenoot. Zij leest haar vijf kleinkinderen graag voor en wordt door hen ‘oma van de boekjes’ genoemd.

Elly studeerde Orthopedagogiek in Amsterdam. Taalontwikkeling en prentenboeken werden haar grote liefde. Zij werkt al 25 jaar voor programma’s zoals Boekstart en werd een specialist in het
voorlezen aan baby’s en peuters. Voor Stichting Lezen (NL) en Iedereen Leest (BE) ontwikkelt en geeft zij vormingen aan professionals in bibliotheek, kinderopvang en jeugdzorg.

Het liefst schrijft en bedenkt zij concepten voor baby- en peuterboeken. Er zijn er al 35 verschenen.
In 2014 behaalde Zie je mij? de tweede plaats bij de prijs ‘BoekStart Babyboekje van het Jaar’.
Elly werkt graag samen met illustrator Greet Bosschaert.

Over de illustrator :

Greet Bosschaert (°1964) is opgegroeid in Brugge. Ze studeerde regentaat Plastische kunsten en werkt deeltijds in de kalligrafiewinkel Symposion. Haar eerste prentenboek Durf ik?  verscheen in 2000. Het werd een succes en er verschenen vertalingen in het Frans, Engels en Koreaans. Sindsdien illustreerde ze meer dan 35 kinderboeken.

Greet streeft naar vrolijke, direct leesbare beelden, al wil ze niet alles invullen voor de lezer. Ze maakt kleurrijke collages in acryl, kleurpotlood, pen, inkt en waterverf.

Voor het boek Met ons komt alles goed ging Greet aan de slag met de houtgravures van haar vader, Renaat Bosschaert. Greet gebruikte de originele houtblokken en drukte ze met de hand af. Ze voegde er kleur en haar eigen illustraties aan toe. Het resultaat is erg boeiend en verrijkend.

Hieronder vind je het interview met Greet dat ik al een tijd geleden maakte


http://www.booksandwords.be/interviews-2/interview-met-greet-bosschaert/

Er bestaan nog enkele boekjes van Fin & Snip (en ze is al druk bezig met de 2 volgende over de lente en de zomer…)

Ze maakte ook een heel mooi verhaal met prachtige illustraties van haar lief katje Topolino :

Dit zijn werkelijk allemaal kleurrijke en boeiende pareltjes voor onze jongste kinderen. Het is genieten van de prachtige boekjes. Misschien een geschenkje van de Sint of voor onder de kerstboom?