Van dromen naar doen…

Petra van Dreumel

Leer jezelf kennen en maak je dromen waar – een boek dat je leven in beweging brengt Waar je ook van droomt, uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde: gelukkig zijn. Maar wat geluk voor jou betekent, is heel persoonlijk. En juist dat wil Petra van Dreumel je graag helpen ontdekken. In Van dromen naar doen stimuleert ze je om veertig dagen lang met jezelf en je dromen aan de slag te gaan. Ze combineert laagdrempelige inzichten en toegankelijke oefeningen met prachtige inspirerende illustraties waardoor je inzicht krijgt in dat wat je écht wilt. Toen Petra van Dreumel zich ging bezighouden met haar eigen dromen, merkte ze hoe krachtig dit proces voor haar was: en misschien zou het anderen ook kunnen stimuleren! Ze stuurde daarom een aantal vriendinnen haar dagelijkse oefeningen door. Inmiddels zijn haar tips omgevormd tot een prachtig (cadeau)boek dat voor iedereen die zijn dromen achterna wil inspirerend is. Want hoe groot of hoe klein die ook zijn, Petra geeft je met deze cursus geluk een compleet pakket om je dromen waar te maken.

  • ISBN-nummer: 9789022585740
  • Verschijningsdatum: 11/04/2019
  • Aantal bladzijden: 192
  • Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij B.V.
  • Prijs : € 17,99

Over de auteur :

Hai, ik ben Petra van Dreumel. Illustrator, auteur en spreker. Maar ookmarketing manager, bananenbroodbakker, professioneelchaoot en moeder van Mias. Jij hebt het in je om geweldige dingen te bereiken, en het is mijn missie om je daarbij te helpen.

Hieronder vind je de link naar haar website.

Frisse illustraties met betekenisvolle quotes…

Dit prachtige boek bevat alle ingrediënten die ik graag heb voor een goed boek. Het is een leesboek en terzelfdertijd ook een tof werkboek. Toen ik het boek voor de eerste keer zag, werd ik er op slag verliefd op. Ja, verliefd… Want ik houd van die kleurrijke pagina’s en de mooie quotes die me helpen wegdromen en ook doen nadenken. Voor mij is het een “gouden” boekje. Ik werkte er regelmatig in en maakte de oefeningen in een apart schriftje dat ik een tijd geleden gekocht had. De cover bestaat uit oude boeken. Nog iets waarvan ik houd. Mooie boekcovers!

Het is een cursus om je geluk te zoeken en misschien te vinden in 40 dagen. Ik deed er wat langer over omdat ik niet elke dag tijd had of nam om ermee bezig te zijn. Maar wanneer ik ermee werkte, dan werd ik rustig, voelde me blij en begon na te denken over de teksten en maakte de oefeningen heel plichtbewust in mijn schriftje. Ik ben van plan om dat allemaal volgend jaar na te lezen en te zien wat er reeds veranderd is. Ben ik dichter bij mijn dromen gekomen?

Write your own story …

Dit is voor mij één van de mooiste pagina’s. Die vier woorden betekenen zoveel voor mij. Het is mijn droom… Op dit moment vraag ik mij nog steeds af hoe ik dat zal doen. Ik ben er wel van overtuigd dat ik volgend jaar al een stuk verder zal staan, ook dankzij dit boek.

Dit zegt alles…

Inderdaad, als je positief denkt, komt het terug naar je toe. Dat geloof ik zeker. Sterker nog, ik heb het zelf ervaren.

Dit boek begint met een duidelijke inhoudstafel en een vriendelijke inleiding waarin Petra schrijft over de aanleiding waardoor ze dit boek schreef. Toen ik dat gelezen had, voelde ik mij met haar verbonden. Ik ben ook gaan schrijven na een zware periode. Mijn boekenblog zou nooit ontstaan zijn zonder mijn tegenslagen…

Al deze mooie en betekenisvolle woorden zijn van groot belang in ons leven…

Na de inleiding volgen de 40 dagen met ieder een korte uitleg over een belangrijk onderwerp, een mooie frisse tekening, een oefening (die je echt moet proberen te maken, ook al heb je op het eerste zicht geen zin. Ik had dat ook.) Daarbij ook nog een boeiende quote.

Deze quote vind ik super! Ook de illustratie spreekt voor zichzelf. Love it!

Dit boek staat bol van de positieve quotes. Af en toe eens zo’n mooi zinnetje lezen, geeft kracht en inzicht. Inzicht in jezelf en in je daden. Bij de oefeningen ging ik daar allemaal over nadenken in mijn schriftje. Ik ben benieuwd wat ik ervan zal vinden wanneer ik het volgend jaar opnieuw lees. Zal mijn leven veranderd zijn? Jazeker !!!

Ik was zo enthousiast dat ik reeds verschillende posts maakte op facebook en instagram om te vertellen hoe fantastisch dit boek is. En natuurlijk wou ik Petra ook vertellen wat ik ervan vond. Ze reageerde telkens zo leuk dat we goede conversaties hadden via instagram en messenger. We begonnen mekaar te volgen. Is echt leuk en verrijkend. Op een dag stuurde ze mij dit mooi kaartje om me te bedanken voor het delen van mijn ervaringen. Dat kaartje bewaar ik voorlopig in het boek. Ik wil er een mooi plaatsje voor zoeken. Haar illustraties zijn eenvoudig, erg kleurrijk en feëriek. Ze doen je dromen en de quotes doen je terugkeren naar het heden. Een hele mooie combinatie.

Daar ga ik volledig mee akkoord !!!

Okay, je zal me nu zeggen : het leven is niet altijd feest en plezier! Dat is zeker ook zo. Maar je kan er wel voor zorgen dat je ook de negatieve dingen in je leven, omarmt. En nee, dat gaat niet van vandaag op morgen. Ik heb er maanden over gedaan om bepaalde dingen te ontdekken en los te laten in mijn leven. Ik ben er trouwens nog altijd niet klaar mee. Maar ondertussen heb ik ook hele mooie en feestelijke dagen gehad. En er komen er nog.

Elke dag die je krijgt, is als een diamant die jij zelf mag slijpen met je ervaringen…

Dat is een quote van mij… Dit boek geeft mij veel inspiratie.

Met deze mooie pagina’s wil ik mijn recensie afsluiten. Het is algemeen geweten dat je gedachten je kunnen ziek maken of heel gelukkig maken. En nog veel nuances daartussen. Het is ook zo dat je van gedachte kan veranderen in je leven, vele malen zelfs. Dus : beheers je gedachten en laat je niet beheersen door je gedachten… Ga ervoor! Doe wat je wil doen!

Je kan Petra vinden op fb ( Petra Van Dreumel) en op instagram (petra_van_dreumel)

Ik wens jullie allen veel plezier met dit machtige boek !!!