Interview met Tine Van Gossum alias “De bakfee”

Een leuke verrassing voor mij ! Ik volg reeds lange tijd “De bakfee” op instagram. Ze maakt prachtige taarten en bakt nog heel veel ander lekkers zoals cakes, tarteletjes, soezen, enz… Ook pralines maakt ze. Nu weten jullie allemaal dat ik heeeeel graag taartjes eet en dus is het normaal dat ik haar volg. Ze doet me dromen met haar lekkere taarten. En toen op een bepaald moment zag ik dat ze meedeed aan de Bake Off Vlaanderen (Tine Van Gossum). Ik kijk dat altijd graag, maar nu nog extra liever. Als er iemand is die je kent, is het toch leuker. Ik duim dus elke keer voor Tine dat ze door kan gaan. Ik hoop dat ze wint. Ze is zeer goed in wat ze doet. Dus dat moet lukken. Ik stuurde haar een bericht via instagram en kreeg kort erna een lief antwoord. We chatten wat over haar taarten en de Bake Off. Het klikte nog meer toen we van mekaar vernamen dat we beiden in het lager onderwijs stonden. Toen vroeg ik haar of ik haar een interview mocht sturen via mail. Dat kon. Wat was ik blij. Weer een tof interview!


©VIER

1. Wanneer bakte je voor de eerste keer? En wat?

Ik ben eigenlijk een beetje beginnen te bakken toen ik ging samenwonen. Heel simpele dingen zoals een cake. Toen ik kinderen kreeg ben ik wat meer gaan bakken maar helemaal niet intensief. Eerder bij speciale gelegenheden zoals feestdagen en verjaardagen. In september 2018 zocht ik een hobby en toen ben ik intensiever gaan bakken en ben ik me er ook echt in gaan verdiepen. 

2. Hoe kreeg je zin om te bakken?

Ik heb bakken altijd al iets magisch gevonden. Hoe je van bloem, eieren, suiker en boter soms echt prachtige dingen kan maken. Door te kijken hoe anderen dit deden kreeg ik ook zin om dit te kunnen.

Mini cupcakes

3. Wat bak je zo allemaal?  Wat is je specialiteit?

Ik bak heel uiteenlopende dingen. Ik probeer voor mezelf om af en toe eens iets heel nieuws te proberen om zo bij te leren. Een echte specialiteit heb ik niet maar gepersonaliseerde verjaardagstaarten en frangipanetaart is wel iets wat ik veel maak.

frangipanetaart

4. Heb je cursussen gevolgd? Welke?

Ik heb geen cursussen gevolgd. Ik heb alles geleerd met vallen en opstaan. Tijdens mijn deelname aan Bake Off vond ik het  werken met chocolade best wel een uitdaging omdat ik daar niet zo vertrouwd mee was. Ik heb daar echt de liefde voor chocolade ontdekt. Daarom heb ik me in september ingeschreven voor een cursus chocoladebewerking.

5. Waar haal je je ideeën vandaan?

Ik doe vooral inspiratie op via Instagram en bakboeken. Ik heb een hele collectie bakboeken waar ik elke avond een beetje in lees om ideetjes op te doen en recepten te zoeken.

6. Bak je ook voor anderen?

Ik bak regelmatig voor anderen maar ook veel voor mijn gezin.

7. Wat bak je het liefst?

Eigenlijk bak ik alles heel graag. Vooral taarten maak ik graag.


©VIER

8. Welke ingrediënten verwerk je graag?

Roomboter vind ik echt een meerwaarde in gebak. En ook de verse eieren van mijn kippen. Je gebak wordt echt beter van verse eitjes en roomboter.

9. Heb je nog een beroep buiten het bakken?  Welk?

Ik ben leerkracht in het lager onderwijs.

10. Je doet mee met Bake Off Vlaanderen.  Hoe ben je ertoe gekomen?

Ik had me ingeschreven voor het tweede seizoen maar toen werd ik niet geselecteerd. Dit jaar heeft mijn man er echt op aangedrongen om me opnieuw in te schrijven want ikzelf had helemaal die intentie niet. 

De tent staat klaar, bakken maar! Bake Off Vlaanderen gaat van start, morgen om 20u35.

Geplaatst door VIER op Dinsdag 29 augustus 2017

11. Wat brengt dit avontuur jou?

Na mijn Bake Off avontuur weet ik zeker dat bakken mijn grootste passie is en dat ik daar heel graag iets mee wil doen. 

12. Zou je een bakboek willen schrijven?  

Ik zou heel graag een bakboek willen schrijven. Dat is één van mijn dromen.

13. Zou je in de toekomst overwegen om je taarten te verkopen?

Omdat ik zoveel vraag kreeg naar taarten ben ik sinds september zelfstandige in bijberoep waardoor ik mijn taarten kan verkopen.

14. Welke tips kun je geven wanneer iemand wil gaan bakken?

Neem je tijd om te bakken, lees het recept vooraf goed na en bak met liefde.

Beste Tine, ik ben heel blij dat ik je leerde kennen. Wat heb je een mooi talent : droomtaarten bakken. Je taarten zien er echt magisch uit en zijn heel lekker! Dat heb je ook goed bewezen op de Bake Off Vlaanderen. Ik hoop dat je wint! Ik duim alleszins. En in het voorjaar kom ik eens met mijn vriendin Inge om je taarten te proeven. Nog veel succes met je fabuleuze taarten.

Je kan Tine volgen op : facebook
https://www.facebook.com/debakfee/

Ook op instagram :
https://www.instagram.com/de_bakfee/?hl=nl

©VIER