The Singing Club

Eergisteren bekeek ik deze ontroerende en meeslepende film op Stay at home cinema van Lumière. Dat was een heel aangenaam moment. Mijn theetje en mijn wafeltje maakten de ervaring perfect.

Wat deze vrouwen samen opbouwden is onmisbaar geworden voor vele vrouwen over de hele wereld. Deze film toont hoe belangrijk het is om steun te krijgen en te voelen wanneer je bang of ongerust bent. Deze vrouwen vrezen voor het leven van hun mannen en vrouwen. Alhoewel ze weten dat hun partners ervoor kozen om in het leger te gaan, toch blijft het moeilijk te dragen. Het is zeker niet vanzelfsprekend. Hoe mooi is het om te zien wat deze vrouwen voor mekaar gaan betekenen. En dat gebeurt niet zomaar. Er wordt hevig heen en weer geruzied. Maar ze komen eruit. Wat ze uiteindelijk samen bereiken, is “amazing.” Ik vind dat dit woord mijn gevoel het best beschrijft. Het einde van de film is een echt kippenvelmoment. Mijn tranen kwamen vanzelf. Maar toch waren er ook momenten waarop ik moest glimlachen. Mooie, zoete momenten. Ook de muziek was heel meeslepend. De liederen werden prachtig vertolkt. Ik heb erg genoten van deze prachtige film.

Zeker een grote aanrader voor een aangename avond !

bol.com | Singing Club (Dvd) | Dvd's

Het leven van een vrouw van een beroepsmilitair kan zwaar zijn. Gescheiden van geliefden liggen angst en eenzaamheid op de loer en altijd is er de vrees voor die noodlottige klop op de deur. Kate, de perfecte officiersvrouw, draagt die last echter stoïcijns en met stijl. Om niet bij de pakken neer te zitten, probeert ze een groep vrouwen op de basis te overtuigen om een zangkoor te beginnen. Lisa, rebel en rocker in hart en nieren, is sceptisch over het idee, maar laat zich al snel overtuigen door hun humor en moed. Met hartstochtelijk gezongen pophits weten Kate, Lisa en de andere koorleden uiteindelijk hun onderlinge verschillen te overwinnen en krijgen ze tot hun grote verrassing de kans om het optreden van hun leven te geven.

De feelgood-film van het jaar! The Singing Club is een komisch drama van regisseur Peter Cattaneo (The Full Monty) over vriendschap, familie en de kracht van muziek. Kristin Scott Thomas speelt de hoofdrol in dit op waarheid gebaseerde verhaal, dat wereldwijd vele andere vrouwen heeft geïnspireerd om samen te zingen. Regie: Peter Cattaneo Met: Kristin Scott Thomas, Sharon Horgan, Greg Wise, Jason Flemyng with Emma Lowndes, Gaby French, Lara Rossi, Amy James-Kelly and India Ria Amarteifio

Geïnspireerd door het wereldwijde fenomeen van militaire vrouwenkoren, volgt THE SINGING CLUB een groep vrouwen die afgezonderd op een militaire basis leven terwijl hun mannen op missie in Afghanistan zijn. Om hun angst voor hun geliefden te overwinnen, vormen ze een koor waardoor onverwachte vriendschapsbanden ontstaan en de muziek hun dagelijkse leven grondig zal veranderen.

De Military Wives Choirs is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling en netwerk van 75 koren in Britse militaire bases in het VK en daarbuiten, en brengt vrouwen in de militaire gemeenschap door middel van zang dichter bij elkaar.

Overal ter wereld zijn er al Military Wives koren. Een prachtig gevoel samen.

Het moet zalig zijn om in zo’n koor mee te zingen !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *