Meer dan ooit

Marina Folkers

Marina Folkers neemt je in ‘Meer dan ooit’ mee naar Frankrijk. Enige tijd na de dood van haar man doet Lucie een schokkende ontdekking. Ze neemt ontslag en gaat impulsief naar Frankrijk, op zoek naar haar oude liefde David. Maar David zit helemaal niet op haar te wachten. Na het succes van Marina Folkers’ roman ‘Onder de sterren van Montpellier’, die zich ook afspeelde in Frankrijk, is ‘Meer dan ooit’ weer een heerlijke feelgoodroman van Nederlandse bodem.

Marina Folkers is schrijfster van de feelgoodromans “Sean en Faye” en “Zoektocht terug.” Deze roman met Franse joie de vivre is haar tweede roman bij Zomer & Keuning.


ISBN: 9789020536102
Uitgeverij: Z&K
Uitvoering: Paperback / softback
Omvang: 304 pagina’s
Afmeting: 211 mm x 140 mm x 26 mm
Verschijningsdatum: 15-10-2019 Prijs : € 15

Over de auteur :

Hieronder vind je het interview dat ik een tijd geleden van haar mocht afnemen. Zo leer je haar wat beter kennen.

Wat vind ik van dit boek?

Wat Lucie overkomt, wenst niemand mee te maken. Je man verliezen is genoeg om je verward te voelen. Maar wat ze daarna meemaakt, dreigt haar als een afgrond waarvoor ze staat. Haar wereld stort helemaal in. Ze kan het niet aan haar vader zeggen, want ze wil hem niet bezorgd maken. Ze kropt alles op en kruipt in haar schulp. Ze dient haar ontslag in, verkoopt haar huis en wil maar één ding : terug naar Frankrijk waar ze zo gelukkig was. Terug naar David. Maar helaas, wanneer ze toekomt is David niet zo blij met haar komst. Het verhaal wordt in de hij/zij-vorm gezet, zodanig dat je telkens kan lezen en voelen wat Lucie en David elk denken en voelen. Zo kun je beter in hun huid kruipen en begrijp je waarom ze zo reageren op mekaar. Ik vind het spannend om de evolutie in hun gevoelens voor mekaar te zien. Ik was soms wat ongeduldig en hoopte steeds dat ze dichter bij mekaar zouden komen. Maar het duurt wel even voordat Lucie en dan ook David zich bloot geven. Ze zijn beiden gekwetst in hun gevoelens van vroeger. Gaandeweg in het verhaal, lees je wat er tussen hen gebeurd is al die jaren geleden.

Dit lied past schitterend bij dit mooie liefdesverhaal. Kate Winslet zingt het op een prachtige en hartveroverende manier.

Marina schrijft ook heel tekenend. Ik kon mij alle plaatsen voor het oog halen : het golvende landschap, de geschilderde huisjes met pastelluiken, de gezellige camping, de mooie natuur waar ze zich af en toe in terugtrekken om hun gevoelens tot rust te laten komen. Er zijn stiltes tussen hen, maar die zijn nodig…

Hoe betekenisvol : Tu es mon autre…

Ik kon heel goed met beiden meevoelen. David ondergaat een verandering in zijn gedrag en zijn gevoelens. Hoe meer hij met haar in contact komt, hoe meer hij ontdooit. Hij wordt zelfs bezorgd. En Lucie wil eerst niets lossen over haar leven in Nederland, maar beetje bij beetje brokkelt ook haar muur af.

Als laatste lied koos ik deze want ik vind het een prachtig lied dat vooral past bij het einde van het boek. Ik durf niet meer verder vertellen anders spoil ik het voor jullie.

Nog enkele quotes :

p. 202 : “Je leeft en sterft maar één keer. De tijd is in een mum voorbij. Geniet van ieder moment en laat de liefde niet uit je handen glippen. Blijf niet zeilen met herinneringen. Bewaar die spijt niet in je hart, dat is het niet waard. Leef bij de dag en breng de kostbare tijd door met liefde…”

p. 205 : “Soms moest je de ene droom opgeven voor een andere.”

En dan bijna op het einde van het boek vind je de titel terug. Dan snap je waarom ze die titel gebruikt heeft. (Ik geef liever niet de pagina, dat ontdek je zelf wel wanneer je het boek leest.)

Na al deze sfeermakers heb je zeker zin om dit boek te lezen. Het is een prachtig romantisch verhaal in een sublieme setting. Zeker een aanrader.

Ze schreef nog een heerlijk boek dat ik reeds recenseerde. Hier vind je de link :

Beste Marina, wanneer je dit allemaal leest, weet dan dat ik je een formidabele schrijfster vind. Ik blijf je volgen. Ik kijk uit naar het volgende topboek dat je zal schrijven.