Hamley op Pompoenjacht

Sandra J. Paul

Maak kennis met Hamley, het avontuurlijke zwarte katje dat mensen verstaat.

Samen met haar zusjes en haar moeder woont Hamley in een gezellig huis, en wordt ze vertroeteld door haar baasjes.

Korte inhoud :

Het is een bijzondere nacht. Halloween, de enige nacht in het jaar waarin zwarte katten zoals Hamley met heksen en pompoenen kunnen praten. Samen met haar beste vriend B-Boy trekt ze er in het midden van de nacht op uit. Ze komen een droevige pompoen tegen, die zijn beste vriend is kwijtgeraakt. Hamley en B-Boy besluiten om te helpen en gaan op zoek naar de andere pompoen.

Dit is het tweede boek in een jeugdreeks voor lezers vanaf 8 jaar en luisteraars vanaf 7 jaar of misschien nog jonger…

Over de auteur :

Sandra J. Paul is jeugdboekenauteur van de spannende Kraaidorpreeks, die bestaat uit De Duistere School, Het Verlaten Huis en De Vergeten Tuin. Naast auteur is zij ook een echte dierenvriend. Zij heeft verschillende katten waaronder de zwarte kat Hamley.

Over het boek :

Alweer een heel grappig en magisch verhaal. Past echt bij de tijd van het jaar : pompoentijd!

Wat is ze grappig en slim! Ze vindt steeds een oplossing en gedraagt zich soms heel menselijk. Daarom begrijpt ze ook de mensen. Leuk idee, vind ik. Ik heb soms het gevoel dat Figaro mij begrijpt en ik snap meestal wel wat hij wil. Ook aan zijn manier van miauwen… Zalig om zo’n vriendschapsband te hebben met een katje.

Net zoals bij het eerste boekje is de cover erg aantrekkelijk en heel sfeervol. De kleuren en de verlichte pompoen geven reeds een voorsmaakje. En die groene oogjes van Hamley zijn zo speciaal. Die figuren op de cover blinken wat en geven dat speciaal tintje. Wanneer je het boekje opent, zie je weer heel veel zwarte katjes op een rood-oranje achtergrond. Op de meeste bladzijden zie je pootjes en af en toe een zwart katje. De illustraties zijn heel mooi en vullen het verhaal goed aan. Ze doen je wegdromen in de Halloweensfeer.

Enkele korte fragmentjes en quotes :

p. 27 : ‘Planeet?’ ‘De grote ronde bol waarop wij wonen,’ zegt Hamley, zoals altijd erg trots dat ze dingen weet die B-Boy niet kent. ‘Wonen wij op een bol?!’ roept hij uit. ‘Hoe kan dat dan? Dat is toch niet normaal? Alles is toch plat?’ ‘Het is een bijzondere bol, gemaakt om mensen en dieren en zo op te laten leven? Maar als je van die bol wil gaan, heb je dus een raket nodig.

p. 41 : En geloof me, als je volgende keer weer niet naar me luistert, dan sluit ik je voor een jaar op.’ ‘Een kattenjaar of een mensenjaar?’ ‘Wijsneus,’ glimlacht mama.

p. 64 : ‘Katten hebben geen baasjes? Die hebben slaafjes.’

p. 55 : Bij katten is het erg zeldzaam dat er een gitzwarte magische kat geboren wordt. Ook bij mensen wordt er maar eens om de zoveel jaren een mens met magische gaven geboren. Dat ben ik, en ik ben ook de enige bijzondere vrouw die ik ken.

p. 93 : ‘Ik had nooit gedacht dat ik vrienden zou worden met een stelletje pompoenen.’ ‘En wij ook niet met een stel katten,’ zegt Petrus. ‘Gewoonlijk plassen jullie tegen ons aan.’

Nog enkele mooie illustraties :

Veel leesplezier !!!