Aftellen tot Kerstmis : 6 december

Dag 6 van de adventskalender

Ik begon eens met mijn theetje van Thélene : een Glühwein thee. Dit is een vruchteninfusie met de smaak van Glühwein. Echt heel lekker !!! Nu ben ik blij dat ik zo’n smakelijke drank gevonden heb in de plaats van de echte Glühwein. Velen van jullie weten dat ik niet graag alcohol drink en ik miste dan ook steeds die Glühweinsmaak. Wel, nu is deze thee een schot in de roos! Als je een Glühwein wil drinken zonder dronken te worden, dan kun je deze hier proeven. Deze infusie raad ik ten zeerste aan voor de feestdagen.

Het boekje van vandaag is een versjesboekje. Leuke versjes over buiten spelen in de vier seizoenen, Op weg met een winkelwagen en Doe eens dol. Fijn om voor te lezen want ze rijmen zo mooi. Alweer met kleurrijke tekeningen. Ook prettig om op te bewegen.

Nog even het verhaal van De Gruffalo dat voorgelezen wordt. Leuk om te laten horen en zien aan je (klein)kinderen.

En ten slotte heb ik nog een happy stone met een kerstegeltje. Ik koos een egeltje omdat die in de herfst extra zorg nodig hebben (voeding en water). Zo zijn ze goed gevoed voordat ze in winterslaap gaan. Wij hebben er twee in onze tuin en dat is zo leuk om te zien.

Jonge egeltjes - Wat u waarschijnlijk nog niet over ze weet
Een schattig beestje met stekeltjes….

Hoe kun je gemakkelijk een egeltje tekenen?

Vandaag is het ook nog Sinterklaas !!! Ik heb dat als kind steeds een superleuk feest gevonden. Er stond altijd een klein tafeltje vol met chocolade en nog wat snoep voor onze kamerdeur. Mijn zus en ik vonden dat de max. En toen we in de woonkamer kwamen, genoten we van al het moois dat we kregen. Toch voelde ik me toen al wat bezwaard, want ik dacht aan de vele kindjes, waaronder sommige vriendinnetjes, die veel minder of niets kregen. Daarom heb ik enkele jaren geleden veel speelgoed van mijn kinderen weggegeven in de kringloopwinkel.

En nu mag ik onze kleine Free verwennen. Ons eerste kleinkindje. Ze is al 9 maand en is gek op boekjes (tja, hoe zou dat komen???).

De eerste keer dat de Sint langskomt voor onze kleine Free

Fijne dag, allemaal !!!