Poëzieweek 2021 dag 3 Geef me je echt

Anne-Marije Maris

We zijn zo vaak geneigd onszelf te verstoppen achter muren en maskers. We beschermen onszelf tegen minder fijne gevoelens en tegen het soms harde oordeel van de wereld. Muren lijken veilig. Maskers geven een houding. We beschermen ons hart en intussen leven we maar half. Want wie ben je echt? Waar kom je vandaan en waar wil je naartoe? Wat heb je nodig?

Het is eng om je meest pure, kwetsbare zelf te laten zien. Tegelijk krijgt het leven vaak zoveel meer kleur als je jezelf écht durft te geven. Als je jouw plek in de wereld durft in te nemen. Van jou is er maar één. Niemand is als jij. Dus geef me je echt. Met je gouden én je zwarte randjes. Want echt: je mag er zijn!

  • Productcode (EAN): 9789493059795
  • Verschijningsdatum: 28/01/2021
  • Uitgeverij: Palmslag
  • Afmetingen: 128 mm x 200 mm
  • Prijs : € 15,95

Over het boek :

Dit is vers van de pers!!! Het tweede gedichtenboekje van Anne-Marije Maris (alias Brievenbusgeluk) Ze schrijft steeds zulke gevoelige gedichten. Gedichten die gaan over de dingen die we in ons leven meemaken. Zowel de vreugdevolle als de verdrietige momenten. Ik lees graag haar gedichten omdat ze zo goed verwoorden wat ik voel en meemaak. Je kan ze ook als klein geschenkje sturen naar iemand die wat mooie woorden kan gebruiken. Ik heb drie vriendinnen die hun mama of papa net verloren. Naar hen heb ik dit gedicht gestuurd :

Het doet deugd te weten dat er iemand is op wie je kan steunen. Je hoeft niet altijd de sterkste te zijn of te tonen. In deze gedichten mag je je kwetsbaar opstellen. Je mag je masker laten vallen en de muren om je heen slopen. Laat verdriet toe en laat vooral de mensen die van je houden, toe.

Over de auteur :

Anne-Marije Maris (1980) studeerde Algemene Taalwetenschap en Logopedie. Na meer dan tien jaar werkzaam te zijn geweest als logopedist, onder meer in het speciaal onderwijs, gooide ze in 2017 het roer om. Ze startte Brievenbusgeluk, waarmee ze persoonlijke geluks- en troostmomentjes creëert in de vorm van kaarten, posters, gedichten en andere inspirerende cadeaus. ‘Geef me je echt’ is de opvolger van haar succesvolle debuutbundel ‘Kopje onder’ (2020), waarmee ze vele lezers wist te raken.

https://www.brievenbusgeluk.nl/

https://www.facebook.com/brievenbusgeluk/

https://www.instagram.com/brievenbusgeluk/

Haar eerste poëziebundel schreef ze vorig jaar en ik las en recenseerde die hieronder. Je vindt in deze recensie ook meer uitleg over “Brievenbusgeluk.”

Beste Anne-Marije, dank je voor die twee mooie poëziebundels, die zoveel mooie momenten beschrijven. Dank voor je kwetsbaarheid en je mooie woorden, dank om de dingen die ik niet kan zeggen, voor mij zo intens te verwoorden. Dank voor je optimisme en fijngevoeligheid. Dank voor die leuke brievenbusgelukjes die ik zo graag volg op instagram en facebook.