Boek in de kijker 43/44 Like en Share Gaby Rasters

Like              Gaby Rasters

Like is het tweede deel in de trilogie van Follow-Like-Share.

De crossmediale trilogie van Gaby Rasters gaat verder! Na FOLLOW, het baanbrekende eerste deel van drie romans over liefde in tijden van internet, is hier LIKE. Dit keer is het niet Mila, maar het nieuwe personage Rosaline dat de show steelt. Roos is internetondernemer en ze is een soort van verliefd op haar goede vriend Thomas, al weet ze niet helemaal zeker of hij de ware is. Hij is ondertussen druk bezig met internetdaten, dus ze houdt bewust afstand op het romantische vlak. Ze heeft het bovendien druk genoeg met haar nieuwste app.

LIKE van Gaby Rasters is een unieke mix tussen online en offline, boek en internet. #mustread!

Je vindt de recensie van het eerste boek Follow hier : boek-in-de-kijker-42-follow-gaby-rasters

Over de auteur :  Gaby Rasters (1975) jaagt haar droom na. Na een succesvolle crowdfund actie “won” ze een eerste contract bij uitgeverij Zilverspoor en bestormde ze met de roman Herkenning de boekenwereld. De reacties van lezers waren geweldig en verslavend. Bij uitgeverij Zomer & Keuning schreef Gaby in 2016 de trilogie Follow / Like / Share.  De hoofdpersonages zijn allemaal te volgen op Facebook en meer over deze populaire serie is te vinden op www.followlikeshare.nl.  In 2017 kan het publiek kennis maken met Muurbloem. In 2018 verschijnt de roman Nooit meer Bang. Twee nieuwe boeken zijn alweer in de maak en zullen snel volgen!

Ook een aanrader : Ik vond dit boek alweer zo heerlijk om te lezen.   Ik zag Roos evolueren van een vrijgevochten vrouw naar een hele lieve en openbloeiende jonge vrouw.  Ik voelde veel sympathie voor haar.   En dan Thomas!  Hij is hier werkelijk de droomman aan het worden.  Hij zorgt zo goed voor de twee kinderen van zijn broer. Hij gaat ook op zoek op internet.  Het is weer spannend om te zien hoe sommige dates verlopen.  Het is leuk om die gesprekken te kunnen volgen alsof je ze zelf schrijft en leest.  Je voelt mee met de personages.  Zo merk je dat je niet altijd de juiste persoon vindt op internet.  Soms is die persoon dichterbij.  En het verhaal van Mila gaat ook verder.  Ze blijft vechten voor haar geluk.

Quotes die me raakten :

p. 11 : “Elke brief die ik aan jou en Ruben heb geschreven, heeft me verdriet gedaan.  Elke letter was er een dichter bij het afscheid.  Maar elke letter was er een van liefde.”

p. 83 : “Ik delete hem uit mijn leven, klaar ermee.”

p. 101 : Maar ooit ben je verliefd op hem geworden.  En ooit keek je naar hem zoals ik je nog nooit naar een man heb zien kijken.  Jullie hebben samen wel een fundament gelegd en drie kinderen op de wereld gezet.

 

ISBN : 9789401907958

Publicatiedatum : 14/09/2016

Pagina’s : 288

Uitgever : Z&K

Titel serie : Mila

Nummer in serie : 2

Ondertitel : de nogal ingewikkelde relatie van Roos

Prijs : € 17,50

 

Share

SHARE van Gaby Rasters is het laatste deel in de trilogie, na FOLLOW en LIKE. Er is wat tijd verstreken en de personages zijn gegroeid, zowel letterlijk als figuurlijk. Met een nieuwe generatie – Laurie en Hannah zijn nu jongvolwassenen – komen ook nieuwe relaties, carrières en twijfels. Tegelijkertijd worden de verhalen van onder anderen Mila, Lucien, Roos, Thomas en vele anderen op een mooie manier afgerond. Want ook al gaat het leven door, aan ieder goed boek komt een einde. Zelfs als het er drie zijn: FOLLOW, LIKE en SHARE.

 

Zeker een aanrader : Ik heb net het derde deel “Share” uit.  Wat jammer!!! Ik zou nog willen verder lezen wat er met de volgende generatie gebeurt.  Er zit zeker nog een boek in.  Maar misschien komt die er nog???

Dit deel vond ik heel emotioneel.  Het boek begint met het huwelijk van Laurie, Mila’s dochter.  Er is dus wel serieus in de tijd gesprongen.  Maar deze overgang gaat vlot.  Ik werd direct weer meegetrokken in het verhaal.  Het boek eindigt ook met een huwelijk, maar ik verklap nog niet van wie.  Dit is echt een feelgood roman.  We zien Mila die zich herpakt, we zien Hannah die ook met social media experimenteert.  Ik volgde haar graag en zag haar evolueren van een schuchter meisje tot een zelfzekere vrouw die haar keuzes kan maken.  Ze maakt de juiste keuze ook al doet die pijn.  Het was wel spannend om die smsjes te lezen.

Wat mij vooral in dit deel geraakt heeft, zijn de prachtige brieven die geschreven zijn door Thomas aan zijn kinderen.  De idee om brieven te schrijven voordat je sterft, zodat je kinderen toch nog iets van je hebben na je dood.  Dat vind ik prachtig.  Ik heb me voorgenomen dat als ik ooit in zo’n situatie kom, ik dan ook zulke brieven wil schrijven aan mijn kinderen en eventuele kleinkinderen.  Ook de speeches die gegeven worden door de verschillende personages zijn prachtig en heel diepzinnig.  Ik herlas ze soms, gewoon om het dieper te laten doorsijpelen.  De mails die gestuurd werden, waren heel bijzonder om te lezen.  De auteur sprak vanuit haar hart.

Enkele mooie quotes :

p. 15 : Geluk is te kunnen overzien wat geluk is. Nu.  Op dit moment stroom ik over van geluk.  Ik koester mijn verleden en kijk uit naar de toekomst.  Met beide benen in het NU!

p. 31 : We zijn beschadigd, maar we zijn ook gegroeid, en we zijn doorgegaan.

p. 163 : The proof of the pudding is in the eating.

p. 216 : “Het is fijn om jou te zien.  Ik heb je altijd al willen bedanken.” “Waarvoor?” “Voor de lach van mijn vader.”

p. 217 : “Hou je van hem, die getrouwde man?” “Door hem hou ik meer van mezelf, dat is misschien het juiste antwoord.”

ISBN : 9789401907989

Publicatiedatum : 03/11/2016

Pagina’s : 288

Uitgever : Z&K

Titel serie : Mila

Nummer in serie : 3

Ondertitel : de nogal ingewikkelde keuzes van Hannah

Kortom : Een heerlijke trilogie met eigentijdse en realistische social media situaties.  Ik vond het heel boeiend en aantrekkelijk.