Kinderboeken Kunst voor beginners

Kunst voor beginners !

Elk boekje is een kunstgalerij op zichzelf.  Toen ik ze voor het eerst zag, dacht ik dat het gewone illustraties zouden zijn, maar het zijn prachtige foto’s van beelden, schilderijen en knutselwerken over de natuur en dieren. Telkens staat er één woord bij om nieuwe woorden te kunnen aanleren aan de kleintjes.    Het is in samenwerking met het British Museum.  De prachtige voorwerpen in deze twee boekjes zijn in het bezit van het British Museum en komen uit allerlei verschillende culturen, uit heden en verleden.

 

 

 

 

 

Je kunt nog veel meer ontdekken door het museum te bezoeken, de website te bekijken of boeken door te bladeren over de voorwerpen, tijdperken en plaatsen die jou en je kind het meest interesseren.   Je kan ook achteraan een QR-code met je smartphone scannen om meer over die voorwerpen te ontdekken.  Let wel : het is in het Engels.

Achteraan in de boekjes vind je uitleg over elk kunstwerk en ook de tijd erbij.  Echt boeiend.  Veel plezier !

 

 

 

 

 

 

 

 

Alleen al vanwege de schitterende kleuren zullen de kleintjes deze boeken keer op keer pakken. En dat kan, want ze zijn praktisch onverwoestbaar! Kartonnen bladzijden en een hele harde cover.

isbn: 9789047710790
prijs: € 9,95
uitvoering: gebonden, 24 pag

Uitgeverij : lemniscaat.nl

www.lemniscaat.nl

www.britishmuseum.org