Vers van de pers Hartendief op pootjes

Hartendief op pootjes                             Melinda Metz
Korte inhoud :Zij is klaar met mannen, maar haar kat is het daar niet mee eens Jamie is vierendertig, single, en heeft voorlopig genoeg van mannen. Na haar tijd te hebben verspild aan De man die zich niet wilde binden, De egocentrische man en De man die vergat dat hij al getrouwd was, is haar kat MacGyver het enige mannelijke wezen dat ze nog in haar buurt wil hebben. MacGyver is een lieverd, maar hij heeft de vreemde gewoonte om spullen te stelen. MacGyver op zijn beurt vindt het maar niets dat Jamie alleen wil zijn en bedenkt dat buurman David best goed bij haar zou passen. Hij steelt iets van David en verstopt dat bij Jamie, daarna steelt hij iets van Jamie en verbergt dat bij David. Binnen de kortste keren raken de twee aan de praat over gestolen goederen en relatieproblemen. Maar ze worden niet verliefd, echt niet…
Over de auteur :  Melinda Metz groeide op in San Jose, Californië. Mensen vragen soms of zij de weg daar kent. Dat doet ze eigenlijk, maar ze heeft een afwijkend richtingsgevoel, dus om zeker te zijn van aankomst, kun je beter een soort navigatieapparaat raadplegen. 

Haar moeder probeerde haar te leren lezen op de kleuterschool, maar Melinda had geen interesse. Ze had ook geen interesse in het leren schrijven van haar naam. (Ter info, toen Melinda op de kleuterschool zat, draaide het allemaal om vingerverven, speeltijd en dutjes.) Uiteindelijk beheerste ze beide en studeerde ze zelfs Engels aan de San Jose State University.

Na de universiteit verhuisde Melinda naar Manhattan om haar fortuin te zoeken, wat inhield dat ze moest leren fruit en groenten te identificeren tijdens het werken in een supermarkt en het bewerken van boeken.

Melinda en de mooie en getalenteerde Laura J. Burns zijn vrijwel officieuze schrijvende partners geworden toen ze redacteuren waren bij hetzelfde bedrijf. Ze werkten samen om te brainstormen over ideeën voor het verhaal, en op zeker moment fuseerden hun hersenen op enkele belangrijke plaatsen. Later werkten ze aan de Roswell High- boekenreeks, Laura ontwikkelde en redigeerde de serie, het schrijven kwam van Melinda.

Laura en Melinda hebben een nieuw boek uit najaar 2018 – I Do not Trust You , een jong volwassen paranormale thriller die hun wederzijdse liefde voor de oude Egyptische mythologie en Indiana Jones combineert. (En chaos.)

Melinda heeft een nieuw boek (haar eerste voor volwassenen) in januari 2018 – Talk with the paw.   “Hartendief op pootjes”  Het gaat over MacGyver, een kat die de menselijke  eenzaamheid  van Jamie kan ruiken. Mac bedenkt een plan om voor Jamie een leuke man te vinden. Zijn plan bestaat uit het stelen van stinkende sokken. Ja, dat klopt, stinkende sokken.
Melinda heeft nooit spijt gehad van het leren lezen en schrijven van haar naam.

Enkele leuke quotes :

p. 40 : Ze was een mens en dat hield in dat haar neus een vrij nutteloze bobbel in haar gezicht was. (volgens Mac)

p. 71 : Haar moeder had haar in feite tijd geschonken om na te denken over wat werkelijk belangrijk voor haar was en er dan werk van proberen te maken.

p. 136 : What doesn’t kill you, makes you stronger !!!

p. 136 : Mijn kast ziet eruit alsof hij van iemand met een meervoudige persoonlijkheidsstoornis is.  Maar ik wil graag iets te kiezen hebben.

p. 189 : Mac had geroken hoe de eenzaamheid hen allebei verliet.  Hij had de aantrekkingskracht tussen hen geroken.  Hij was er zeker van geweest dat zijn missie voltooid was.

p. 214 : Ik heb één jaar waarin ik niets anders hoef dan op ontdekking uitgaan en proberen uit te zoeken wat voor leven ik wil leiden.

p. 248 : Je zou een serie kunnen maken van foto’s en verhalen van mensen die doen waar hun passie in ligt.  Je zou kunnen beginnen met een blog of dingen posten op Instagram of Facebook.  …   (Dit maakte ik ook mee …. zo begon mijn blog…)

p. 258 : (grappig) Ik heb het over een friends-with-benefits-achtige relatie- met doorgroeimogelijkheden.

Wat vond ik ervan ?

De cover vind ik prachtig!  Ik was direct geraakt door dat katje. Die oogjes, dat snoetje en dat pootje…  De titel voorspelt een romantisch verhaal.  Vooraan staat er ook “als je kat je probeert te koppelen aan je buurman”; dat zegt ook genoeg.  Na sommige zwaardere boeken te lezen, was ik wel toe aan een zalig en gezellig boekje.

Een geslaagd boek is dikwijls waar je jezelf in kan herkennen.  Wel, je vraagt je nu af hoe ik me in dit verhaal heb herkend.   De hoofdpersonage is … een kat !   Zoals je weet, hou ik heel veel van katten.  En ik probeer al jaren hun gedachten te raden en te zien wat ze willen of niet willen.  Ik vind katten uiterst slim.  Ze draaien ons zo rond hun pootje.  Ze verleiden ons.  Ze hebben ook een grote zelfstandigheid die ik bewonder.  In dit verhaal heeft dit katje een buitengewone gave : hij kan ruiken hoe mensen zich voelen, en vooral de eenzaamheid ruikt hij.  Blijkbaar stralen mensen iets uit…  Dat verhaal doet me dus aan mezelf denken, want Jamie staat op een belangrijk punt in haar leven.  Ze wil te weten komen wat ze verder zal doen.  Wel, toen mijn ouders stierven in drie weken tijd, stond ik ook plots voor een tweesprong.  Hoe moest het nu verder met mij? Mijn energie was gedaald.  Ik bleef een tijd thuis maar wou toch terug lesgeven.  Dat heb ik nog twee jaar gedaan en toen was het op.  Ik kon niet meer.  Ik zocht ander werk en vond het in de Standaard Boekhandel.  Daar leerde ik hele toffe en lieve collega’s kennen.  Vele jonge mensen.  Dat was de periode waar ik mijn boekrecensies op faceboek zette.  Op aanraden van één van mijn collegaatjes.  En toen kwam het idee om alles op een blog te zetten.  Dat lukte!  En nu ben ik weer thuis omwille van mijn gezondheid en lees ik steeds meer.  Ik recenseer boeken voor uitgeverijen en vind dat super.  Ik neem nu ook een jaar om te zien wat ik verder zal doen.  Ik moet weer mijn energie terugvinden.  Daarom raakte dit boek mij zo.  Het feit dat Jamie verschillende dingen wil proberen, vind ik heel tof.  Het is ook eigenlijk een modern sprookje.  Een kat die gevoelens kan ruiken bij de mensen en er dan mee aan de slag gaat om dingen te stelen en bij bepaalde mensen terug te leggen.  Goed gevonden !   Het leest heel vlot en is vertederend en ook grappig.  Echte feelgood-lectuur.

ISBN : 9789402731408
Publicatiedatum : 26/09/2018
Pagina’s : 320
Uitgever : HarperCollins
Prijs : € 15