De dankbaarheidpot

Waarvoor ben jij dankbaar ?

Het is goed om af en toe eens stil te staan bij wat je allemaal hebt, doet en meemaakt. Voor vele dingen die soms heel eenvoudig zijn, kun je dankbaar zijn : een wandeling in je tuin, de zon die schijnt, je kinderen die braafjes samen spelen, een gezellige babbel met je vriendin, een nieuwe handtas gekocht, met je kleinkind een spelletje spelen, enz… Het opschrijven van al deze dingen, versterkt dat nog meer. Als je iets bedenkt, is dat vaak vluchtig. Maar als je het opschrijft, blijft het beter hangen. En je kunt het altijd teruglezen. Je verzamelt erin waar je je dankbaar voor voelt, zodat een greep in deze pot je altijd meteen een goed gevoel zal geven. Het is net een soort snoeppot, maar dan net anders.

Vorig jaar had ik de gewoonte om dat elke dag in mijn bullet journal te schrijven, maar dat bleef ik niet volhouden. Dus, zocht ik iets anders. Toen zag ik op facebook de dankbaarheidpot passeren. Een doorzichtige pot gevuld met witte papiertjes waarop iets stond. Ik vond dat wel een goed idee en ik begon eraan. Wel met gekleurd papier. Dat oogt zo feestelijk en staat in mijn keuken te blinken. Ik schrijf dus elke week op een gekleurd blaadje waarvoor ik deze week dankbaar ben. Eénmaal per week is zeker doenbaar.

Dus : Heb je zin om ook zoiets te doen, ga dan aan de slag : je hebt enkel een pot met sluiting nodig, gekleurd papier en een balpen.

Veel plezier ermee !!!