Adem in Adem uit : Reis in de aarde

Anne-Marie Van Herck en illustraties van Inge Bogaerts

Neem tijd, kies een stille gezellige plek en ga op reis. Ti, Mo en Thé gidsen je door een meditatief avontuur diep in de aarde. De illustraties ondersteunen en prikkelen de fantasie. De muziek en de bijhorende audio opname (online) voeren je mee in een magische beleving. Het helpt kinderen om in geborgenheid stilte en rust te ervaren. Verbinding te voelen met de levende Moeder Aarde en contact te maken met hun innerlijke wijsheid.

ISBN: 9789089318497

Productvorm: Hardback

Pagina’s: 48

Publicatiedatum: 24/05/2019

Beschikbaarheid: bij elke Confituur boekhandel (o.a. Corman in Oostende)

Adviesprijs: 18.00 EUR

https://www.ademinademuit.be/

Op deze bovenstaande site kun je ook de audio opname beluisteren.

Je kan ook “Reis in de aarde” beleven op het Kunstenfestival Watou. Van 29 juni tot en met 1 september 2019 kan je in het grensdorp Watou terecht voor de 39ste editie van het Kunstenfestival. www.kunstenfestivalwatou.be

Diversiteit van de bloemen – diversiteit van de mensen

Wat vind ik van dit boek?

Ik vernam via facebook dat Anne-Marie (Mieke) Van Herck een boek geschreven had over meditatie met kinderen. Toen ik nog les gaf, probeerde ik af en toe eens mijn kinderen tot rust te brengen met een mooie tekst of aangename muziek. Er was toen niet veel te vinden daarover om in klas te gebruiken. Had ik dit boek gehad, dan zou ik er zeker mee gewerkt hebben.

Het is een hardcover en niet te groot. Ligt gemakkelijk in de hand om te vertellen. De cover spreekt me enorm aan : een boom, planten, dieren en een kleine jongen die blij zijn armen ontvankelijk opheft. De tekening is speels en kleurrijk. Het trekt me aan. Wanneer je het boekje opent, zie je allemaal gekleurde stippen. Daarna worden de drie helpers voorgesteld : Ti, Mo en Thé. Dit zijn de helpers van de mensenkinderen, dieren en planten. Als je goed oplet, voel en zie je ze altijd. Zo voel je je nooit alleen.

De tekeningen en de korte teksten nemen je mee op een rustige reis naar jezelf. Je voelt je lichaam en de warmte van de zon. Je houdt je ogen gesloten en luistert naar de aangename stem. Ouders kunnen het voorlezen, maar je kan ook samen luisteren naar de audio opname. De muziek is heel rustgevend. De kinderen kruipen via de konijnepijp naar het diepste van Moeder Aarde en voelen er zich veilig. Ze ravotten en genieten van de warmte. Ze maken kennis met de kristalspiegels. Ze kunnen er vanalles in zien : zichzelf zien dansen, huilen, lachen, boos zijn, enz… Ze krijgen de opdracht om een kristalspiegeltje mee te nemen. Deze kan helpen wanneer ze zich eens verdrietig voelen of ook wanneer ze heel blij zijn.

In het begin en op het einde van het verhaal worden er enkele ademhalingsoefeningetjes gedaan. Zo ervaren ze de rust en de stilte. Dat hebben de kinderen de dag van vandaag zeker nodig. Even op pauze zetten!

Dit boek helpt om kinderen tot rust te brengen en op reis te gaan in zichzelf. Misschien vind je dat als volwassen moeilijk, maar ik heb zelf ervaren in klas dat kinderen genoeg fantastie hebben en zin krijgen om in hun fantasiewereld te kruipen.

  Binnenkort mag ik Mieke ook interviewen. Dus dat plaats ik dan later hierbij.

Over de auteur  en de illustrator : 

Inge Bogaerts en Anne-Marie Van Herck

Anne-Marie Van Herck geeft via Timotheus Project workshops meditatie en intuïtieve ontwikkeling in scholen en organisaties. Ze ontwikkelde een lessenreeks om kinderen stapsgewijs te leren mediteren. Je zal meer vernemen over haar in het interview dat volgt.

Inge Bogaerts maakt illustraties. Je kan haar volgen op haar site :
http://www.ingebogaerts.be/nl/illu/illustratie=wie-ben-ik