Doodle with Bella : a rose and a love bug

Al sinds ik heel klein was, heb ik altijd enorm graag getekend.  Toen ik in de lagere school zat, deed ik mee met tekenwedstrijden en won toch af en toe.  Daarvoor deed ik het eigenlijk niet.  Ik voelde mij zo goed wanneer ik rustig kon tekenen.  Het was als het ware tot mezelf komen.  Ik weet nu pas dat dat echt nodig was voor mij.  Als je hoogsensitief bent, moet je je regelmatig eens kunnen terugtrekken uit de drukke wereld.  Wel, dat deed ik dus onbewust.  Tijdens mijn verdere leven ben ik steeds veel blijven tekenen, vooral op school.  Ik gaf les in het derde leerjaar en de kinderen hielden ervan wanneer ik leuke tekeningen op het bord zette.  Ook op hun reken- en taalblaadjes tekende ik graag.  Zij vonden het leuk om ze dan achteraf in te kleuren.

Sinds ik nu in de boekhandel  werk, heb ik ‘s avonds meer tijd voor mezelf.  Dan teken ik graag.  Zo is mijn passie voor handlettering terug opgeflakkerd.   Ik zit regelmatig op instagram en leerde zo de persoon kennen achter “The Modest Cat”.  Ze maakt steeds heel gemakkelijke tekenigen en geeft ook stappenplannen.  Dat interesseerde mij direct want wanneer ik een handletteringworkshop geef aan hele kleine kinderen, dan steek ik ook enkele stappenplannen tussen en dat vinden ze heerlijk.  Leuke afwisseling tussen letters tekenen en figuren maken.

Deze maand plaatst Bella elke dag een doodle.  Je kan het filmpje telkens hier terugvinden.  Haar man tekent mee als leerling.  Echt leuk om te zien.  Ik zal ook telkens mijn probeersels erbij plaatsen.  De ene keer zal het beter lukken dan de andere keer.

Zo, genoeg gepraat!  Aan de slag !   En veel plezier ermee !  Je kan ze ook steeds posten op instagram met : #tmcdoodles

Mijn probeersels : ik ben er blij mee.  Het lukt echt goed wanneer je haar stappenplan volgt.

 

Dat was de eerste die ik probeerde.  Niet echt moeilijk maar vlug getekend.  Leuk om met de kinderen te doen.

Je vindt haar ook op facebook : 

Een hele creatieve dame !!!