Ik hou je vast

Marina Folkers

‘Ik hou je vast’ van Marina Folkers is een aangrijpende feelgoodroman met een heftig thema. Millie woont in Londen, waar ze een appartement deelt met haar beste vriendin en werkt voor The Guardian. Een relatie heeft ze niet, maar verder heeft ze een leuk leven. Eén keer per jaar, op haar verjaardag, staat ze zichzelf toe terug te denken aan Ethan, de man die haar hart gebroken heeft. Millie zit met te veel vragen om hem helemaal los te kunnen laten. Als ze voor haar werk een artikel mag schrijven over een bedrijf waar Ethan werkt, denkt ze dat dit de manier is om weer met hem in contact te komen. Maar Ethan doet net alsof hij haar niet kent. Marina Folkers’ ‘Ik hou je vast’ is een prachtig verhaal dat je niet onberoerd zal laten.

  • Productcode (EAN): 9789020538113
  • Verschijningsdatum: 6/10/2020
  • Aantal bladzijden: 256
  • Uitgeverij: Z&K
  • Prijs : € 16

Over de auteur :

Marina Folkers is schrijfster van de feelgoodromans ‘Faye en Sean’, ‘Zoektocht terug’, ‘Onder de sterren van Montpellier’ en ‘Meer dan ooit’. Haar vijfde roman ‘Ik hou je vast’ verschijnt op 6 oktober 2020.

Over het boek :

Het is een heerlijk verhaal om te lezen maar over een ernstig thema. Ik wil het hier nu niet over hebben want dan spoil ik het verhaal. Marina is in staat om werkelijk in de huid van de personages te kruipen. Ze schrijft met veel empathie. Automatisch ga je veel voelen voor die personen. Ik hou van Millie en vooral van Ethan…

Het boek begint met de kennismaking met Sam, de broer van haar beste vriendin Jess. Hij is fotograaf en werkt ook voor een krant. Het voelt goed aan tussen die twee. Sam en Jess zullen een belangrijke rol spelen in dit verhaal.

Elk jaar bij haar verjaardag denkt Millie terug aan Ethan, de man die ze zo graag gezien heeft en die ze al zo lang kent van in de middelbare school. Herinneringen zijn heel belangrijk voor haar. Op haar verjaardag laat ze zichzelf toe om aan hem te denken. Maar wie is die Ethan? Hij wordt aanzien als onhandelbaar en moeilijk maar Millie bouwt een band met hem op. Ze trokken er dikwijls samen op uit en telkens zei hij “Ik hou je vast.” Die woorden komen heel vaak terug in het verhaal. Ondanks de mooie momenten die ze samen hebben gehad, heeft hij haar veel pijn gedaan en verschillende keren haar hart gebroken. Waarom blijft ze maar aan hem denken? Ze begrijpt nog steeds niet waarom hij plots was gestopt met haar vriend te zijn.

Op een dag krijgt ze via haar werk de kans om terug met hem in contact te komen en dat doet ze dan ook. Ze is echter niet welkom bij hem. Millie zal op zoek gaan naar de ware reden van hun breuk.

Afwisselend gaat het verhaal uit van Millie’s standpunt en dan weer van Ethan. Zo kruip je mee in de huid van beiden.

De hoofdstukken zijn kort. Zo gaat het verhaal goed vooruit. Er gebeurt heel veel. Het wordt steeds maar spannender naar het einde toe.

Daarom heb ik zoveel mooie quotes gevonden :

p. 8 : Dat is het nadeel van exen. Je blijft zitten met een gevoel dat je niet het beste bent.

p. 23 : De tijd dat ze boos op hem was, lag ver achter haar, ook al waren de keren dat hij haar hart had gebroken niet op een hand te tellen.

p. 31 : Als ik later groot ben, wil ik jou worden. (Millie)

p. 35 : Hij was de man wiens naam niet genoemd mocht worden. De man die haar hart had gebroken. De man van wie ze maar niet los kon komen. (Hier zie ik een kleine allusie op Harry Potter’s Voldemort : de man wiens naam niet genoemd mocht worden…)

p. 57 : Het was alsof haar hand vlam had gevat en zijn warmte verspreidde naar de rest van haar lichaam.

p. 78 : De reden waarom jij je zo verward voelt, is omdat Jess het ene roept, je hoofd weer wat anders en je hart nog iets anders.

p. 90 : Jess had gelijk. Ethan was veranderd. Maar dat hoefde niet te betekenen dat de oude Ethan helemaal was verdwenen.

p. 96 : Ze komt er maar niet los van. In iedere relatie neemt ze hem mee.

p. 228 : Kon ze deze avond maar in een doosje stoppen en straks thuis nog eens goed van alle kanten bekijken.

Om even in de sfeer te komen :

Een cottage in Surrey

De Albert Bridge in Londen : de meest romantische brug volgens Millie

Ik las reeds dit boek van Marina en vond het prachtig. Lees de recensie hieronder :

Morgen verschijnt dit prachtig boek !!! En terzelfdertijd begint er ook een speciale blogtour met recensies van 10 verschillende boekenbloggers. Ik mag als tweede op woensdag 7 oktober 2020 mijn inbreng (booksandwords) online zetten. Het wordt een alternatieve blogtour met creatieve bijdragen van ons allemaal. Volg de blogtour op facebook en instagram!

Vandaag kan ik de foto’s plaatsen van mijn bijdrage aan de blogtour :