De vrouw van de rechter

De vrouw van de rechter                 Ann O’Loughlin

Genomineerd als Roman van het Jaar door de Romantic Novel Association

Korte inhoud : Het leven van Grace verandert voorgoed als ze wordt uitgehuwelijkt aan een veel oudere, respectabele rechter. Ze leeft in weelde, maar voelt zich eenzaam. Dan ontmoet ze een jonge arts, Vikram. Hij is alles wat haar man niet is en ze wordt hopeloos verliefd. Maar het zijn de jaren vijftig in Ierland, en wanneer Grace zwanger blijkt te zijn van Vikram, moet er afgerekend worden met dit schandaal. Direct na de bevalling wordt Grace naar een gesticht gestuurd. Vikram krijgt te horen dat Grace is overleden en hij keert met een gebroken hart terug naar India. Dertig jaar later, na het overlijden van de rechter, krijgt zijn dochter Emma tijdens het opruimen van zijn spullen voor het eerst een beeld van Grace, de moeder die ze nooit gekend heeft. En ze doet hierbij enkele schokkende ontdekkingen… Terwijl een lang verborgen familiegeheim wordt onthuld, rijst de vraag: is ware liefde voor altijd?

Boekfragment : Toen ze bij Parnell Square aankwam, liep ze regelrecht en ging erachter zitten.  Zo lang was ze bang geweest om deze kamer zelfs maar binnen te gaan.  Als hij alleen was, was hij altijd druk bezig de documenten op zijn bureau door te nemen.  Het was de enige kant van hem die ze kende.  En nu was deze ruimte, de enige waar ze elkaar ontmoetten, een lege ruimte waar het bureau van de rechter verlaten achter in de kamer stond.  Ze zette Grace’s koffer op de grond en ging aan de slag om de inhoud ervan te bestuderen.  Alle dingen die uitgestald stonden op het bureau waren belangrijk geweest voor Grace.  Voor het eerst merkte ze een langwerpig, bleek gouden doosje op dat verborgen zat in een schoen.  Voorzichtig wrikte ze het doosje los van waar het zo lang had vastgezeten, en maakte het open.   De ketting van goud en parels kwam sidderend tevoorschijn.  Voorzichtig haalde Emma hem eruit.  Het was een antiek sieraad, van staafjes goud met in elk ervan twee parels in een ononderbroken patroon, als erwten in een peul met elkaar verbonden, tot aan het bijzondere slotje, waardoor hij nauwsluitend gedragen kon worden en als een langere ketting.  Toen ze hem omdraaide in haar handen, zag Emma dat er trifari aan de binnenkant van het haakje gegraveerd stond.  Ze hield hem tegen haar hals, en ze genoot van het elegante gevoel dat de ketting haar gaf.  Toen ze hem teruglegde in het doosje, zag ze een kaartje liggen.  Als twee erwten in een peul, een aandenken aan onze trouwdag.  Martin.  Met haar vinger ging ze over de letters heen die met vulpen geschreven waren.  Ze had in geen miljoen jaar kunnen vermoeden dat haar vader haar moeder zo’n prachtig geschenk had kunnen geven.

In de pers : 
‘Een rijk verhaal vol passie, bedrog en geheimen.’ – Irish Sunday Independent

‘Een hartverwarmend verhaal, het soort boek dat je in één keer wilt verslinden.’ – The Sunday Times

Een aanrader : Het is de perfecte mix van heden en verleden, spanning en romantiek.  Een verhaal over liefde en schandalen, dat begint in het Dublin van de jaren vijftig.  Ik heb dit boek op mijn e-reader gezet om hem steeds bij te hebben als ik ergens moet wachten….  Het is een prachtig verhaal en ik zal het heel graag lezen.

ISBN : 9789400509214

Publicatiedatum : 14/09/2017
Pagina’s : 300

Uitgever : Bruna Uitgevers B.V., A.W.

Prijs : € 17,50