Tussen de regels

 

Vaak lees je dingen die er staan, maar betekenen ze iets anders of zetten ze aan tot dieper nadenken.  In elk boek zijn er zinnen die je aanspreken waarvan je denkt : die zin moet ik onthouden.  Ik heb altijd een klein schriftje of een blaadje bij me om die quotes neer te pennen.  Dan herlees ik ze van tijd tot tijd eens.  Dat geeft inspiratie en doet even nadenken.  Dat nadenken brengt soms wat rust in mijn hoofd.  En dat is af en toe eens nodig.

 We kennen allemaal Magritte met zijn prachtige schilderijen die steeds veel meer zeggen dan we soms zien.   Hij doet ons extra nadenken over de gewone dingen van het leven.

Dus hieronder zul je wekelijks twee quotes vinden om over na te denken.  Het zou leuk zijn indien je een reactie naliet.  Zo kunnen we een klein filosofisch gesprek aangaan.  Tot later en “enjoy”! (Let wel, ze zullen niet altijd in het Engels zijn, maar ik vond deze 2 zo goed… en wou daarmee beginnen).