Adventskalender 2022 : dag 20

Earl Grey intense : Thé noir aromatisé à la bergamote avec des écorces de citron.

Bergamot etherische olie
Bergamot
Citroen schil
citroenschil
Zwarte thee
Zwarte thee

BERGAMOT GEAROMATISEERDE ZWARTE THEE MET CITROENSCHIL.

Een intens krachtige, biologische Earl Grey zwarte thee met bergamot!Ben je al gek op Earl Grey? Waarom duw je je passie dan niet nog verder? En als je het nog nooit hebt geprobeerd, maar niet het soort persoon bent dat dingen voor de helft doet, is dit het moment! Met zijn organische, zwarte theebasis biedt Earl Grey Intense een nog krachtigere etherische olie van bergamot en een bijzonder pittige citroenschil. Echt onweerstaanbaar!

Bovendien wordt deze melange geleverd in een elegant zwart blik versierd met delicate gouden motieven en is het afgewerkt met een volledig gouden deksel. Wedden dat je geen nee kunt zeggen…

Earl Grey Intense (Biologisch)

Er zijn talloze legendes rond Earl Grey. Volgens de ene bracht de Engelse graaf Charles Gray de blend mee terug van een reis naar China in het begin van de 19e eeuw. Een ander beweert dat Gray een bergamot cadeau kreeg en besloot er een plakje van in zijn thee te laten vallen. Of misschien heeft een van de bedienden van de familie Grey het gedaan? We zullen het misschien nooit weten, maar één ding is zeker: deze thee is uitstekend!

Wat bergamot zelf betreft, deze vrucht is een kruising tussen een limoen en een sinaasappel! Het resultaat is een zeer gewilde vrucht die wordt gebruikt om thee op smaak te brengen, maar die ook een rol speelt in parfums, cosmetica en bakken.

Het bedeltje is een klein huisje.

De praline is een leuke vorm : klokjes!

De happy stone is een huisje omdat Kerstmis HET feest is om thuis te vieren in familie. Daarom worden er ook veel peperkoekenhuisjes gemaakt in die periode. Ik vind ze heel mooi en lekker. Wat ik zo leuk vind, is dat je ze met de kinderen kan versieren. Je ziet er heel veel langskomen op sociale media. Ik zou er graag eens eentje willen maken met Free. Ik ging op zoek naar inspiratie :

https://www.vondelmolen.be/nl/recepten/creatief/peperkoeken-huisje/

Peperkoeken huisje

Dit is een eenvoudige oplossing omdat je een groot pak peperkoek op maat kan snijden volgens het stappenplan in deze link. Echt goed doenbaar, denk ik. Ik zal het zeker eens proberen.

Artisanale peperkoek met honing en parelsuiker 500g
Ze raden deze onversneden blok aan.

De foto’s bij de 10 stappen zijn zeer duidelijk. Ben benieuwd naar het resultaat.

Nog een leuke video over hoe je een huisje kan bouwen. Deze keer bij Allerhande van Albert Heijn.

https://www.ah.be/allerhande/video/R-V5094037/gingerbreadhouse-van-rutger-bakt

Dit is de foto van het huisje in de video. Klik op de link voor de echte video.

Ziezo, ik hoop dat jullie ook zin kregen om zo’n koekenhuisje te maken! Veel plezier ermee!

Fijne dag nog en tot morgen.