Drie aantrekkelijke boeken

De winter voorbij                  Isabel Allende

De “nieuwe” van Isabel Allende is uit!

Exclusieve editie met zilveren kaft. Enkel verkrijgbaar bij Standaard Boekhandel!

Korte inhoud : New York, december 2015. De stad wordt geteisterd door een vreselijke sneeuwstorm. Door een bizar toeval kruisen drie mensen elkaars pad: een gedesillusioneerde Amerikaan met pensioen, een vrijgezelle Chileense vrouw van begin zestig en een jonge illegale immigrante, op de vlucht voor drugscriminelen. Ze raken tegen wil en dank verzeild in een soort roadmovie waarin ze zich moeten ontdoen van een lijk, een pistool en een auto. Tijdens deze bizarre tocht leren ze elkaar steeds beter kennen en langzaam vallen voor de lezer alle puzzelstukjes op hun plaats.

Een rijk en hartverwarmend verhaal vol liefde en verraad. Tegen de achtergrond van het hedendaagse Amerika schreef Allende een boek als een roadmovie, waarin ze thema’s als immigratie, moed en ouderdom voorbij laat komen. Een onweerstaanbare pageturner.

Over de auteur : Isabel Allende werd in 1942 uit Chileense ouders geboren in de Peruaanse hoofdstad Lima. In 1945 scheidden haar ouders en keerde haar moeder terug naar Chili met haar drie kinderen. Van 1953 tot 1958 woonde Isabel eerst in Bolivia en vervolgens in Libanon. In 1958 keerde zij terug naar Chili en maakte er de middelbare school af. Zij ontmoette daar haar latere echtgenoot Miguel Frías, met wie ze twee kinderen zou krijgen. Vanaf 1967 werkte ze onder meer voor een feministisch vrouwenblad; ze publiceerde talrijke artikelen, kinderboeken en toneelstukken, en verzorgde verschillende televisieprogramma’s. Na de militaire staatsgreep in 1973, waarbij haar oom, president Salvador Allende, de dood vond, vestigde ze zich met haar gezin in Venezuela. In 1981 vernam Isabel dat haar grootvader, inmiddels 99 jaar oud, op sterven lag. Ze begon hem een brief te schrijven die uiteindelijk in een manuscript voor een roman ontaardde: Het huis met de geesten. Haar debuut was een groot internationaal succes en het boek werd later verfilmd als The House of Spirits. In 1987 scheidde Isabel van Miguel Frías, waarna ze in 1988 verhuisde naar de Verenigde Staten en hertrouwde met Willie Gordon. In 1992 overleed Isabels dochter Paula. Deze aangrijpende gebeurtenis vormde een van de basiselementen van haar roman Paula en was de aanleiding voor de oprichting van de Isabel Allende Foundation.  Momenteel werkt Isabel als schrijfster en journaliste in San Francisco. Ze ontving verschillende literaire prijzen en sinds 2004 is zij ambassadrice van de Hans Christian Andersen-stichting.

Er ontstaan hele mooie vriendschappen in dit boek. Je kan de verschillende personages gemakkelijk leren kennen doordat ze telkens aan het begin van een hoofdstuk de naam en de plaats zet. Daardoor leer je de gevoelens en de situaties van die mensen grondig kennen. Je kan je beter inleven. Een heel mooi boek.

 

SBN : 9789028427648

Pagina’s : 336

Uitgever : Wereldbibliotheek

Uitvoering : Met zachte kaft

Prijs : € 19,99

 

Ik las reeds een ander boek van haar : “De Japanse minnaar”.  Dit vond ik één van de mooiste boeken die ik gelezen heb.  Ik heb er ook veel uit geleerd. De bejaarde Alma en de jonge Irina ontmoeten elkaar in het verzorgingstehuis waar Alma haar laatste dagen slijt. Beiden dragen een groot geheim met zich mee: Alma haar liefde voor Ishimei, een jongen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in een concentratiekamp in de Amerikaanse woestijn werd opgesloten vanwege zijn Japanse wortels; en Irina worstelt met haar problematische verleden. Twee vrouwen die zich erdoorheen slaan.

 

I

********************************************************************
De kat die de weg kwijt was                            Britt Collins
Een echte aanrader voor kattenliefhebbers !!!
 

Korte inhoud : Michael King, ooit chefkok, is dakloos en depressief. Op een nacht vindt hij een zwerfkatje, even hongerig en vies als hij. Michael noemt haar Tabor en de twee worden onafscheidelijk. Wanneer de winter nadert trekken ze richting Californië. Bij de dierenarts blijkt dat Tabor is gechipt en dat haar eigenaar nog steeds naar haar op zoek is. Michael besluit om de kat terug te brengen naar Portland – ook al is dat het moeilijkste wat hij ooit heeft gedaan.

 

Over de auteur : Britt Collins is een Engelse journaliste en schrijft o.a. voor The Guardian, de Sunday Times en Harper’s Bazaar.  Ze is dierenactiviste en heeft met haar artikelen veel geld ingezameld voor internationale projecten.   Zij heeft al vele zwerfdieren gered.  Ze woont met haar katten in Los Angeles.

 

 

Dit verhaal voelt als een kattenpootje dat voorzichtig je ziel aanraakt en je naar het dierenasiel doet snellen.

ISBN : 9789044348309

Publicatiedatum : 13/10/2017

Pagina’s : 256

Uitgever : The House of Books

Ondertitel : waargebeurd verhaal van een karaktervol katje en een dappere zwerver

Uitvoering : Met zachte kaft

Prijs : € 17,50

****************************************************************

De sneeuwengel                            Lulu Taylor

 Een verboden liefde heeft gruwelijke consequenties

Een spannende roman met een duister kantje, voor de lezers van Rosamund Lupton en Laura Lippman

 Korte inhoud : Cressida Felbridge is een graag geziene verschijning in de Londense high society in de jaren zestig. Ze is verloofd met een rijke man en haar invloedrijke vader wil haar voor haar huwelijk een portret geven. Op het moment dat Cressie de schilder Ralph Few ontmoet weet ze dat haar leven volledig zal veranderen. Zij en Ralph worden halsoverkop verliefd, maar Ralph is nog steeds getrouwd. En zijn manipulatieve vrouw is niet van plan hem zomaar te laten gaan.

Decennia later staat Emily Conway op het punt alles te verliezen wat ze liefheeft. Will, haar man en vader van haar kinderen, is door een onbetrouwbare zakenpartner volkomen bankroet, ze zijn alles kwijt. In zijn wanhoop rijdt hij met Emily in de auto van een klif. Pas als Emily volledig is hersteld wordt ze op de hoogte gebracht van een mysterieuze erfenis: een haar onbekende vrouw heeft haar een huis op een groot landgoed nagelaten. Is dit huis Emily’s kans op een nieuwe start, of zijn de geheimen van het landgoed te groot om het hoofd te kunnen bieden?

Over de auteur : Lulu Taylor groeide grotendeels op in het buitenland en keerde terug naar Engeland om haar school af te maken. Ze studeerde Engels aan de universiteit van Oxford en werkte bij een uitgeverij. Na enkele succesvolle romans ging ze over op psychologische spanning.

ISBN : 9789022582015
Publicatiedatum : 07/11/2017
Pagina’s : 411
Uitgever : Meulenhoff Boekerij B.V.
Ondertitel : Drie vrouwen, twee generaties. En een geheime liefde vol gevaar.
Uitvoering : Met zachte kaft
Prijs : € 15

Ik las reeds “De winterkinderen”  van haar.   Een schitterend spannend boek.

Met de geboorte van de tweeling Bea en Stan is de kinderwens van Olivia en Dan Felbeck na jaren eindelijk uitgekomen. Dan verliest Dan zijn baan en biedt zijn oudste vriendin Francesca hun huisvesting aan. Haar schatrijke echtgenoot heeft net Renniston Hall gekocht, een gigantisch, eeuwenoud landhuis dat ooit een chique kostschool was. Dan en Olivia mogen gratis in een opgeknapte vleugel wonen tijdens de renovatie.

Dan en Olivia zijn blij met het aanbod, tot Francesca zelf ook in Renniston Hall arriveert – en ze is niet van plan om weg te gaan. Wat is er tijdens hun studententijd precies voorgevallen tussen Dan en Francesca? En wat is haar relatie tot de kinderen? Olivia begint zich af te vragen hoe goed ze Dan eigenlijk kent, en of hun perfecte leven niet gebaseerd is op een grote leugen. En ook Renniston Hall heeft geheimen, en begint die langzaam prijs te geven…