Adventskalender 2020 dag 11

De kerstbal

Al van kleinsaf ben ik gefascineerd door allerlei kerstballen. Eigenlijk in alle vormen… Elk jaar hang ik dezelfde ballen in de kerstboom maar koop ik er ook 1 of 2 bij. Dit jaar kocht ik geen kerstballen bij, maar kerstmuisjes bij Ark van Zarren in Brugge. Ik kreeg ze vlot toegestuurd met de post. Die zie je hieronder :

En nu gaan we aan de slag! Ik tekende eens een speciale kerstbal…

Deze glitterkerstbal hieronder maakte mijn jongste zoon Loïc toen hij bij mij in het derde leerjaar zat. De kinderen mochten zelf de kleuren kiezen : 1 of 2 kleuren. Daarna kregen ze een klein doosje met naaldjes, pailletjes en een isomo balletje. Twee weken voor de examens kregen ze dit doosje en mochten er af en toe aan werken in de klas als tussendoortje. En wat ze heel leuk vonden was dat ze er ook mochten aan werken wanneer ze klaar waren met een examen of met een taak. Nu nog praten sommige jonge mensen, die ik nu nog ken, er nog over. Een leuke herinnering!!!

Hieronder vind je een ontroerend filmpje over de magie van Kerstmis.

Het hartverwarmende verhaal is geïnspireerd op thema’s als tradities, familiale samenhorigheid en nostalgie en introduceert twee nieuwe personages – een grootmoeder, Lola en haar kleindochter – naast bekende vriend Mickey Mouse. Mickey neemt de vorm aan van de geliefde knuffel die Lola van haar vader kreeg in 1940 toen ze een klein meisje was. In de loop der jaren is Mickey de kindertijd van de oude dame en de relatie die ze nu heeft met haar kleindochter gaan illustreren, wat resulteert in een gelukkige verrassing op kerstochtend.

Dit grappige meisje toont in haar filmpje hoe je enkele leuke ballen kan maken :

Hopelijk hebben jullie genoten van de filmpjes !!!