Naar de overkant

Santa Montefiore

Dit boek raakte mij enorm omdat ik van heel dichtbij verschillende mensen heb zien wegglijden door Alzheimer waaronder mijn eigen papa. En het is een hele harde en verschrikkelijke ziekte. Het was telkens afscheid nemen en ik ging voor een stuk mee met hem… Santa heeft er een verhaal van hoop en liefde van gemaakt.

Een echte Montefiore: een meeslepend verhaal over familie, liefde en levensbepalende keuzes

Marigold woont met haar man Dennis en hun jongvolwassen dochter Suze in een klein dorpje op het Engelse platteland, waar iedereen elkaar kent. Wanneer ook haar negentigjarige moeder bij hen intrekt, omdat ze te oud wordt om alleen te wonen, en hun andere dochter Daisy met een gebroken hart terugkeert uit Milaan, waar ze zes jaar heeft gewoond, lijkt de drukte Marigold een beetje boven het hoofd te groeien. Of is haar toenemende verstrooidheid aan iets anders te wijten?

Terwijl haar dochters met moeite hun leven op de rails krijgen, ontspoort dat van Marigold steeds verder. Het lukt haar niet echt meer om haar winkel te runnen, het huishouden draaiende te houden en de aangekondigde bruiloft van Suze voor te bereiden zaken waar ze normaal gesproken juist talent voor had. Juist op het moment dat ook Daisy de liefde opnieuw vindt, wordt de diagnose duidelijk. Meer dan ooit heeft Marigold de steun en liefde van haar familie nodig, maar zijn die wel in staat om de offers te brengen die dat van hen vraagt?

  • Productcode (EAN): 9789022583746
  • Verschijningsdatum: 24/03/2020
  • Aantal bladzijden: 380
  • Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij B.V.
  • Prijs : € 18,89 (Feest van het boek bij Standaard Boekhandel)

https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/boekenmarathon/2-november/boekenmarathon-s2-novembera4/

Santa Montefiore (1970) studeerde Spaans en Italiaans. In de jaren negentig woonde ze in Buenos Aires, de geboorteplaats van haar moeder. Daar schreef ze haar debuut. Ze is getrouwd met de historicus Simon Sebag Montefiore en woont in Londen.

Hieronder vind je de recensie die ik schreef :