Mister Willing gaat naar de supermarkt.


Dag lieve kinderen, de feestdagen zijn nu achter de rug en zoals de meesten onder ons is ook de mama van Jamila een beetje verdikt. Inderdaad, ze is maar liefst drie kilo aangekomen en is daar niet mee opgetogen. Ze loopt hele dagen te zeuren en Mister Willing is hier niet blij om. Hij had al wattenpropjes in zijn hangoren gestoken, maar dat hielp niet echt.  

‘Jamila, zeg aan je mama dat ze gaat fitnessen’, smeekt Mister Willing. 

‘In orde, Mister Willing’, antwoordt Jamila en ze gaat meteen bij haar mama een voorstel doen. 

‘Mams, wat dacht je van een fitnessabonnement?’, vraagt Jamila lief. 

‘Oh jeetje kind, valt het zo op, dat ik te dik ben?’, antwoordt ze geschokt.

‘Nou Ceesje haar mama gaat ook naar de fitness, en die ziet er supergoed uit!’

‘Och Jamila, ik heb het niet zo voor die fitnesstoestanden. Dat zweten en die trimtoestellen, dat is heus niets voor mij, weet je wel,’ zegt mama vastberaden. 

Jamila ziet dat Mister Willing rolt met z’n knoopogen en voelt de bui al hangen.

‘Gaan joggen dan, is dat misschien iets voor jou?’ , vraagt ze vliegensvlug.

Mama schudt haar hoofd en zucht. ‘Neen liefje, dat is helemaal niets voor mij. Daar krijg ik weer pijnlijke knieën door.’

‘Maar mama, je moet een beetje sport doen, dat is gezond! Kijk maar naar mij en Mister Willing,’ zegt Jamila terwijl ze naar haar lievelingsknuffel grijpt en begint te huppelen op één been. 

Oh jeetje Jamila, wees voorzichtig. Straks wordt Mister Willing nog ongezond door dat gehuppel. Wat denken jullie lieve kinderen? 

Op dat moment komt broer Jason in de keuken en gelukkig komt hij met een fantastisch voorstel op de proppen. Luisteren jullie mee?

‘Mama, als je wil vermageren, moet je gewoon gezonder gaan eten. Eet meer groenten en fruit. Geen frisdrank meer en een gezonde snack tussendoor. Ik denk dat dit VEEL beter gaat werken voor jou, dan een duur fitnessabonnement, dat je na één week toch beu zal zijn,’ legt hij uit. 

‘Tja… je hebt gelijk Jason. Ik denk dat ik je goede raad ga opvolgen. Het kan nooit kwaad om gezonder te gaan eten,’ besluit mama die zich ineens opgewekter voelt. 

Jamila knipoogt naar broer Jason en die grijnst terug. 

Oh, ik stel voor dat jullie me gaan steunen en mee de gezonde toer op gaan,’ zegt mama overtuigd.

‘Hé mams, dat kan je niet menen! Wij moeten niet boeten omdat jij teveel weegt!’ , zeurt Jason die het niet ziet zitten om zijn chips en cola in te ruilen voor wortel- en komkommerschijfjes.  

‘Ik doe mee, mama,’ zegt Jamila overtuigd.

‘Oh Jamila, dat is lief van je,’ antwoordt mama en ze werpt een knipoog naar papa. 

‘Nou, dan gaan jullie toch lekker boodschappen doen. Dan kan ik rustig mijn krant lezen,’ besluit papa.

Even later zitten Jamila en Mister Willing op de achterbank van mama’s auto, onderweg naar de supermarkt. Mister Willing vind het spannend en is eigenlijk ook benieuwd. Hij heeft nooit de kans gekregen om eens mee te gaan winkelen, maar vandaag komt daar verandering in. Mama parkeert de auto netjes op de parking, neemt een winkelkar en Jamila volgt met Mister Willing aan haar handje. Mister Willing kijkt zijn ogen uit: ‘Wauw, wat is het hier groot!’, reageert hij opgewekt. 

‘Wees stil, straks hoort mama je nog of iemand anders’, fluistert Jamila hem toe, en ze kijkt een beetje geschrokken in het rond. Het is half elf en toch wel druk in de winkel. In de gangen krioelt het van de karren en mensen die gehaast hun winkelkar volproppen om zich dan te haasten naar de kassa. 

De felle verlichting verblindt Mister Willing een beetje, er weerklinkt saaie muziek en soms tussendoor hoort hij een krakende stem iets afroepen zoals: “Kassa vier gaat open.”

Wat een herrie allemaal, denkt Mister Willing. Gelukkig gooit Jamila hem in de kar tussen de wortelen, tomaten en prei. Ziezo, goed gedaan Jamila, denkt het konijn, hier zit ik op mijn gemakje.

Mama kan Jamila’s hulp goed gebruiken, want er is zoveel keus in  fruitsoorten; ananas, peren, bananen, druiven en kiwi’s en nog veel meer om op te noemen. 

Terwijl mama en Jamila het rijke aanbod van fruit aan het bewonderen zijn, komt er in hetzelfde gangpad een dame afgestapt met grote haast. Ze lijkt nerveus en duwt de winkelkar tot vlak tegen de kar waar Mister Willing inzit. Ze draait zich om en neemt vliegensvlug een schaaltje kiwi’s, een tros bananen en gooit het in de verkeerde kar.

Inderdaad, in de winkelkar van Mister Willing. Oh jeetje, wat een misverstand! Jamila en mama hebben helemaal niets in de gaten. Ja, en Mister Willing die is natuurlijk in paniek, maar die durft niet te roepen. Hij kijkt droevig naar de dame die zijn kar voortduwt en hoopt dat Jamila het vlug opmerkt, zodat ze hem alsnog kan redden. Mister Willing wordt bang en misselijk tegelijk, want wat gaat er nu gebeuren met hem? De verstrooide dame legt de tomaten, wortelen, prei, bananen en de kiwi’s op de kassaband  en merkt dan het knuffeldier op. Mister Willings hartje maakt een gek sprongetje. Zou dit zijn redding kunnen zijn? 

Laten we met z’n allen hopen op een goede afloop.   

Ik ga verder vertellen…spannend hé.

Mister Willing hoorde de dame zeggen aan de kassierster: Dat die knuffel haar niet toebehoorde. MAAR…de kassierster vertelde haar dat het een speciale actie was deze week, waarbij je iets gratis kreeg  in de supermarkt. 

Wat een misverstanden, lieve kinderen!

Mister Willing werd in een doos gestopt, tussen de boodschappen en naar de uitgang gereden.

Net voor de winkelkar de glazen schuifdeur uitrijdt, strekt Mister Willing zijn nekje en kan hij nog net een glimp opvangen van Jamila die met haar mama aan de kassa staat aan te schuiven. Maar ze ziet hem niet. Een traan rolt over zijn wang en hij laat zich terug zakken tussen het loof van de wortelen. Het loof kriebelt aan zijn neusje en hij moet zich inhouden om niet te gaan niezen. De doos wordt in de laadbak van de auto gezet en dan wordt het pikdonker. Mister Willing zit opgesloten in de autokoffer. Hij voelt zich droevig, angstig en alleen. De auto rijdt snel naar links, dan een tijdje rechtdoor om dan een scherpe bocht naar rechts te maken. Mister Willing vermoedt dat de auto gestopt is. Zouden ze zijn aangekomen? 

Zou die dame misschien ook kinderen hebben? Lieve kindjes zoals Jamila, dan gaan ze misschien met hem spelen en goed voor hem zorgen. Net zoals Jamila dat deed. Ze waren onafscheidelijk en hij die dacht dat dit geluk voor altijd was.

De dame opent de koffer en Mister Willings tijdelijke blindheid is verdwenen. Hij ziet dat het zonnetje komt piepen vanachter een regenwolk en hij rilt van de kou. De dame neemt de doos uit de auto en hij wordt gedragen tot aan de voordeur van een mooi huis. De deur zwiert open en Mister Willing is reuzebenieuwd. 

Jullie ook, nietwaar?  

Het is stil in huis, dat is misschien een goed teken. Waarschijnlijk heeft de dame een braaf kindje, denkt Mister Willing. 

De dame schopt haar hoge hakken uit, hangt haar mantel aan de kapstok en roept: “REX, ik ben thuis!”

Mister Willing denkt: wat een gekke naam voor haar zoontje, totdat er een hele, grote hond uit de keuken komt aangelopen. Hijgend met grote, logge poten die een pletsend geluid maken op de vloertegels. Hij kwijlt uit zijn bek en komt aan Mister Willing snuffelen met zijn vieze stinkmuil. De dame knuffelt Rex uitgebreid, om hem dan voor te stellen aan Mister Willing. 

Hij hoort de dame zeggen: ‘Hier een cadeautje van de winkel voor jou Rexietje.’ 

Mister Willings maag krimpt ineen van de angst, paniek slaat hem om de oren. Het kan toch niet waar zijn, zeker. De grote loebas gaat hem vast en zeker verscheuren, heb je die grote tanden al gezien? 

Mister Willing vreest voor z’n leven en maakt zich snel uit de voeten. Hij rent vliegensvlug achter de zetel om zich te verstoppen voor Rex. Hij hoort de hond dichterbij komen. 

‘Plets, plets…plets’, met z’n logge poten op de stenen vloer. Mister Willing is doodsbang. Rex heeft echter vlug door, dat het konijn verstopt zit achter de zetel en gromt dreigend naar Mister Willing. Die kan gelukkig ontsnappen langs de andere kant, wipt zich op een tafeltje om dan vliegensvlug naar de inkom te lopen. De grote hond vindt het een leuk spelletje en geeft niet zomaar op. Rex komt dreigend dichterbij. Het konijn kan geen kant meer uit en valt bijna flauw door de opwinding. Rex komt hijgend over hem hangen en duwt hem met zijn snuit verder over de koude vloer. Wat een nachtmerrie voor Mister Willing! 

HEMELTJELIEF!!!

Het konijn schuift over de koude vloer, opent voorzichtig terug zijn ogen, maar vindt dit helemaal niet leuk meer.

Rex daarentegen, die leeft zich uit met zijn nieuwste speeltuig. Hij duwt Mister Willing verder met zijn poot tot aan de voederbak in de keuken. Rex heeft natuurlijk honger en buigt zich over de voederbak om te eten. Mister Willing ligt stilletjes alles gade te slaan en is doodsbang. Het geluid van eetkorrels die geplet worden door Rex’s scherpe tanden doet Mister Willing gruwelen. Dan gaat Rex gulzig drinken en spettert het konijn helemaal nat. Mister Willing voelt zich vies en heeft heimwee naar Jamila. 

Lieve Jamila, die hem steeds in de watten legde. Hij mist haar zo erg nu. Kon hij zichzelf maar terug toveren, dan zou hij zelfs alle regenbogen inkleuren, met de coolste kleuren die je ooit gezien hebt. Zo erg verlangde hij ernaar, om terug thuis te zijn bij Jamila. 

MAAR… als je diep vanbinnen in je hart iets zo graag wilt, dan gebeuren er soms magische dingen. Luisteren jullie mee, lieve kinderen?

Mister Willing knijpt zijn knoopogen dicht en denkt diep na. Opeens weet hij het…hij gaat zijn magische krachten gebruiken. Mister Willing wil graag, dat jullie kinderen de magische toverspreuk mee uitspreken. 

Hier komt de spreuk:

“POKUS, KADOKUS, SIMSALABIM, POKUS, PATS.” 2x


Mister Willing opent zijn knoopogen en een traan van geluk loopt over z’n wang. De toverspreuk is gelukt en dit dankzij jullie, lieve kinderen. 

Hij is opnieuw in de keuken bij Jamila thuis. Hij wrijft eerst in z’n ogen, omdat hij denkt dat hij zich vergist heeft. Neen, hij is wel degelijk bij Jamila en z’n ogen gaan stralen van geluk. 

‘Mister Willing hier zit je, ik was je de hele tijd aan het zoeken,’ zegt Jamila opgewonden. 

‘Waar is Rex naartoe?’, vraagt Mister Willing angstig.

‘Rex, wie is dat? Wat bazel je nu, jij gek konijn,’ antwoordt Jamila. 

‘Loopt hier geen grote, logge hond rond met een vieze stinkmuil?’, vraagt Mister Willing verbaasd. 

‘Maar Mister Willing toch, ik denk dat jij gedroomd hebt. Hier is helemaal geen hond.’

Mister Willing kijkt verbaasd om zich heen. ‘Je hebt gelijk Jamila. Hier is helemaal geen hond.’

‘Ga je nu mee boodschappen doen naar de winkel? Mama zit al te wachten in de auto,’ zegt Jamila gehaast. 

‘Oh neen, ik blijf lekker thuis,’ antwoordt Mister Willing overtuigd. 

Had Mister Willing dit nu echt allemaal gedroomd of was het magie? 

Wat denken jullie lieve kinderen? Ik weet het niet zeker, maar ik kan je wel verklappen dat er aan de hemel de coolste regenboog verscheen, die ik ooit gezien heb.