Tessa Treurniet en de reizende imker

Studente psychologie Tessa Treurniet reist liftend door Frankrijk voor een onderzoek naar de ervaringen van chauffeurs die lifters meenemen. Ze krijgt een lift van Franse imker Nicolas Nectaire, en binnen no time valt ze niet alleen voor hem maar ook voor zijn werk. Nicolas bezorgt Tessa de ene verrassing na de andere, en ze begint ernstig te twijfelen aan het belang van haar eigen onderzoek naarmate haar interesse in Nicolas, zijn bijen en de bijenteelt toeneemt.

  • ISBN-nummer: 9789082754049
  • Verschijningsdatum: 20/03/2020
  • Aantal bladzijden: 100
  • Uitgeverij: Bed Of Roses
  • Type: E-book
  • Prijs : € 2,99

De e-boeken van Renée zie je hieronder :

Over de auteur :

Renée Olsthoorn studeerde Frans aan de School voor taal- en letterkunde te Den Haag. In plaats van een carrière als lerares Frans koos ze voor die van vertaler.

Als fanatiek fan van Jane Austen schreef ze jarenlang Pride and Prejudice fanfiction. Tegenwoordig schrijft Renée praktisch alleen in haar moedertaal. Het behalen van de top 10 van de Harlequin Bouquet-schrijfwedstrijd van 2014 plus publicatie van haar novelle `Als de avond valt’, was voor haar een enorme stimulans om in het romantische genre verder te gaan.

Dol als ze is op haar geboortestad en op de kust woont Renée nog steeds in Den Haag, in het mooie en gezellige Statenkwartier, met haar echtgenoot met wie ze twee kinderen heeft en inmiddels in het rijke bezit is van een kleindochter.

www.aramistranslations.nl
https://bedofroses2017.wordpress.com/
h

Wat vind ik van het verhaal ?

Ik was onmiddellijk meegetrokken in het verhaal. Tessa is een hele sympathieke jongedame, die graag haar plan trekt en op onderzoek uittrekt. Ze lift en kan mee met een hele coole jongeman die imker is. Ik was blij dat ze veilig was bij hem. Hij boezemde mij direct vertrouwen in. De gesprekken die ze krijgen in de vrachtwagen zijn echt heel leuk en een beetje spannend. Hoe zal het verder gaan? Ze droomt al van hem… Waar zal haar dat brengen? De dialogen zijn verfrissend en laten het verhaal vlot vooruit gaan. Wanneer ze hem beter leert kennen, verneemt ze dat hij imker is. Geen gewone imker, maar een reizende imker. Ik vind het heel boeiend om zoveel te weten te komen over bijen en wat een reizende imker doet. Ik wist niet dat dat bestond. Echt heel interessant.

Na een tijdje moet hij eerst naar huis om zijn bijen te lossen en neemt haar mee. Dat verrast haar heel erg. Ze is in de wolken wanneer ze zijn woning ziet en kennis maakt met zijn ouders en zus. Ze voelt er zich heel welkom. Ze blijft er een tijdje logeren. Hoe het verder loopt, wil ik niet verklappen.

Renée neemt je helemaal mee in de wereld van de bijen. En dat is nu juist zo mooi. We zijn net weer in de lente en de eerste bijen en hommels komen eraan. Ik vond het leuk om dit romantische en spannende verhaal te lezen. Af en toe moest ik glimlachen want het ontbreekt niet aan humor. En ook een erotische tint past er goed bij. Echt alle ingrediënten voor een echt feelgoodverhaal.

Veel leesplezier !!!