Vers van de pers Birdylove Sandra Ringoot

Birdylove                     Sandra Ringoot

Korte inhoud : Als een reisfolder bij drie depressieve vrouwen in de brievenbus valt, wordt dit de aanleiding van een meeslepend verhaal dat je meeneemt naar Australië. Tessa heeft de laatste tijd een negatieve verstandhouding met haar beroep als onderwijzeres; ze dreigt af te stevenen op een burn-out. Zal deze reis haar ziel kunnen helen? In Eva’s huwelijk dreigen breuken te komen; Harry en zij raken meer en meer van elkaar vervreemd. Zal deze sabbatperiode haar huwelijk kunnen redden? Hilde is het beu om single te zijn en verlangt naar een vaste partner want haar biologische klok tikt onverstoorbaar verder. Wanneer ze haar blik op de knappe surfboy Kyle laat vallen en ze stapelverliefd wordt, dan laait de passie hoog op. Maar is hij wel die lieve ‘Birdylove’ voor wie hij zich uitgeeft, of draagt hij duistere geheimen met zich mee?

Over de auteur : Sandra Ringoot : “Tijdens mijn moeilijke strijd tegen kanker, schreef ik al mijn gevoelens neer in “Mijn kankerdagboek”, als uitlaatklep.  Ik had de smaak te pakken, genas en besloot een boek te gaan schrijven.  Tussendoor nam ik deel aan schrijfwedstrijden en postte verhalen op Twitter. Schrijven werd langzaamaan een verslaving.  Met “Birdylove” maak ik mijn debuut in de schrijverswereld.”

Mijn mening : De georganiseerde reis door Australië wordt heel nauwkeurig beschreven.  Ook de gevoelens en situaties van de drie dames worden goed uitgediept.  Je leert de drie vrouwen kennen en je vat direct sympathie op voor hen.  Er zijn enkele grappige momenten dankzij een arrogante dame in de groep. Door haar komen de andere vrouwen veel liever en beter over.  De gids is zoals je je een gids zou wensen : zeer plichtbewust en begaan met ieders gevoel, maar toch een leiderstype.  Hij moet dus wel met een heleboel vrouwen op schok.  Is niet evident.  Heel traag en subtiel voel je wel dat er iets zal gebeuren…   Je voelt het aan de gids.  Hij heeft regelmatig buikpijn.  En hij is argwanig tegenover Kyle.  De spanning wordt steeds maar meer opgebouwd.  En dan heb je plots een enge situatie.  Meer vertel ik niet want anders ga ik spoilen.   Eén ding is zeker : sommige mensen doen zich anders voor dan dat ze zijn.  En soms kun je dat echt niet zien.  

Het is een romantische thriller!

Enkele quotes : 

p. 85 : De pracht van de natuur heelde Eva en Tessa’s zielen. Hun innerlijke stressknoop ontwarde zich tot rust.

p. 110 : Zijn glimlach klonk als een parel die een trap af stuiterde en die opgevangen werd door een engel.  Het klonk pa als muziek in de oren, zijn zoon was gelukkig.

p. 114 : Tekenen was ook een hobby van hem.  Een vlucht uit de werkelijkheid; zijn fantasierijk koninkrijk waarvan hij alleen de sleutel bezat.

p. 149 : De zon verzoende zich met de einder en het geluid van zingende krekels luidde de avond in.

 

ISBN : 9789402180862

Publicatiedatum : 29/09/2018

Pagina’s : 246

Uitgever : Brave New Books

Prijs : € 22,50