Over Danielle …

Hallo lieve vriend(inn)en

Mijn blog bestaat nu bijna 5 jaar! Nooit gedacht dat het zo’n vaart zou nemen.  Tijd om mijn “about me” wat up te daten.

Ik ben Danielle (°1964), getrouwd en mama van 3 volwassen zonen.  Ik was gedurende 30 jaar juf in de basisschool en werd door mijn grote boekenliefde een echte boekenjuf.  In mijn klas was er een gezellig boekenhoekje waar de kindjes gretig konden lezen. Ik heb ook een hele lieve en aanhankelijke zwarte kater, Figaro.  Hij is nu 15 jaar.  Helaas is onze Pluis 5 jaar geleden gestorven.  Maar je kan nog mijn afscheid lezen in één van mijn posts over Pluisje. 

Na al die mooie jaren in het onderwijs ben ik uiteindelijk in een boekenwinkel beland. Een droom voor iemand die van boeken houdt.  Ik voelde me als een kind in een speelgoedwinkel.  Maar omwille van gezondheidsredenen moest ik ook hier ophouden.  Nu ben ik  al een tijd thuis en kan ik mij volledig toeleggen op mijn blog en het lezen en recenseren van boeken.

Ik ben deze boeken- en woordblog begonnen om mijn liefde voor boeken en alles wat met taal te maken heeft, te kunnen delen met mijn vrienden en vriendinnen.  Ik lees heel graag mooie romans : Santa Montefiore en Jane Austen zijn mijn favoriete schrijfsters.  Ik hou ook erg van de boeken van Beatrix Potter met Pieter konijn.  Die heb ik veel voorgelezen aan mijn kinderen.  Agatha Christie kon mij ook altijd boeien en nu lees ik graag haar opvolgster Sophie Hannah.  Nog enkele schrijfsters en schrijvers die ik graag lees : Cristina Caboni, Paulo Coelho, Nora Roberts, Dirk De Wachter, Eva de Wit, Tatiana De Rosnay, Grégoire Delacourt, María Dueñas, Diana Gabaldon, Victoria Hislop, Arthur Japin, Haruki Murakami, Debie Macomber, Gaby Rasters, Aline van Wijnen, Marja Boomstra, Aloka Liefrink, enz… Zoals je merkt, er is een grote verscheidenheid. 

Maar ondertussen ben ik reeds bijna 5 jaar aan het bloggen. En het lukt ! Ik krijg steeds meer leesexemplaren van uitgeverijen toegestuurd.  Mijn blog gaat hoofdzakelijk over boeken voor volwassenen en ook voor kinderen.  Maar er zit veel meer in … :  gezellige adresjes, mijn ervaringen met handlettering en bullet journal, leuke tips om te lezen of te tekenen,  mooie quotes, taalweetjes, leuke liedteksten, plaatsen waar er creatief wordt omgegaan met woorden en teksten, …   

Mijn man en ik werden recent grootouders van een wolk van een kleindochtertje Free (26 februari 2021.  Bij deze gelegenheid heb ik een nieuwe rubriek gemaakt : Oma’s boekenhoekje.  Hier post ik af en toe nieuwe babyboekjes.  Die ga ik ook bekijken met en voorlezen aan onze Free. 

Er komen ook regelmatig interviews met hele bijzondere mensen…

Ik lees ook af en toe mee met schrijfsters of schrijvers die mij dat vragen. Dat vind ik heel aangenaam om te doen want zo leer ik ze beter kennen.  We hebben gezellige gesprekken via onze chat.  Ik heb ook al bij verschillende auteurs de taalfoutjes helpen uitzoeken.  Niemand is perfect. Ik ook niet.  We doen dat samen.

Ik lees niet alleen de bekende auteurs die ik zeer apprecieer, maar ik maak ook tijd voor prachtige debuten van veelbelovende auteurs. Zo leerde ik reeds heel wat sympathieke auteurs kennen.  

Een aanleiding om deze blog te beginnen, was het enthousiasme van mijn vriendinnen op mijn facebookpagina : www.facebook.com/danielle.gemmel

Op pinterest en instagram kun je me ook vinden onder mijn eigen naam.

https://nl.pinterest.com/danielleg1842/

https://www.instagram.com/danielle.gemmel/

Hopelijk vind je hier wat leuke leestips!

Liefs

Danielle

P.S.: Wil je contact met me opnemen?  Je kan me mailen op : danielle@booksandwords.be

23 antwoorden op “Over Danielle …”

 1. Beste Danielle,
  Ik zal jou liefde voor boeken zeker volgen en vind het super leuk dat jij een boeken- woordblok begonnen bent. Met veel enthousiasme kijk ik ernaar uit om meer te weten te komen over nieuwe boeken tips ideetjes…
  Groetjes,
  Noella

 2. Mijn zusjelief, wat ben je fantastisch bezig! P&M moeten dit toch aanschouwen en het ‘formi, formi, formidabel’ vinden😙

 3. hey , zoals bij iedere feestelijkheid schrijf ik een gedichtje, ahummm, allez, ik probeer het toch?! Dit jaar deed ik het even iets anders omdat ik iemand die me nauw aan het hart licht wat down is en het even niet ziet zitten. Even een riem onder het hart, even oppeppen als het kan. Hier mijn gedichtje voor met Pasen.

  Een zonnig Pasen

  De morgenzon komt op iedere dag
  En iedere dag belicht hij iets anders
  Iedere dag ontdekt hij iets nieuws
  En iedere dag geeft hij zijn warmte weg
  laat er in de ontwakende lente alles groeien
  en laat in de wulpse zomer alles bloeien
  In de herfst kunnen we er vruchten oogsten
  In de grijze winter dekent ons rust een poosje
  Maar onthou dit in jullie lieve hartjes teer
  Dat die seizoenen telken jare wederkeren
  En het leven bloeit en boeit ons opnieuw
  En wederom is er van alles te ontdekken
  Ook lust en moed en volharding in lichaam
  Om al dat nieuwe geborene te waarderen
  En het fijne leven te eren in al dat licht
  En vol te houden aan jouw zonnige zonnetje
  Avontuur verder in de jaren die komen
  Met de kracht van je geliefden en vrienden
  Een carillon van muzende twinkel klanken
  Zingen de groenende wereld rond
  En wensen je een zalig Paasfeest toe
  We willen die zonnige blijdschap niet missen
  De bellekes in ons hart
  De vlindertjes in onze buik
  De sterretjes in onze oogjes
  En de chocoladen paashaasjes
  Zeker weten!
  De nacht gordijnt de vurige avondgloed toe
  Morgen is de zon er terug
  ’t Is Pasen nu

  Clôôde 2017 april 16

  groetjes

 4. Voor het eerst maakte ik kennis met jouw blog. Echt iets om trots op te zijn! Het geheel weerspiegelt de warmte, de echtheid en de schoonheid van jouw ‘zijn’, want zo heb ik jou altijd gekend! Proficiat.

 5. Hi beste Daniëlle
  Prachtige blog! Ik leerde je in juni 2017 kennen, en dat was een bijzonder een fantastische ontmoeting!
  Daniëlle recenseert mijn boeken met uiterste precisie en aandacht. Dat doet ze op een tactvolle en eerlijke manier. Voor mij een erg fijne recensente!!!

 6. Buiten onze liefde voor lezen hebben we nog iets gemeen: ik heb ook in de boekhandel gewerkt. In twee om precies te zijn. Geen van de twee bestaan nog (niet mijn schuld haha).

  Ik ben supertrots hoe jij de tijd hebt genomen om mijn boek Josefiens Zevende Hemel te recenseren. Zo uitgebreid en zó lovend! Ik ben er helemaal beduusd van. Heel veel dank en liefs van Renée

  PS ik heb me ingeschreven voor de nieuwsbrief 😊

  1. Lieve Renée
   Wat leuk dat we zoveel gemeen hebben. Ik las heel graag jouw boek en heb er graag mijn werk van gemaakt. Lief van je om je in te schrijven op de nieuwsbrief, maar die werkt nog niet. Helaas. Moet dat nog leren hoe dat werkt.

   Veel liefs
   Danielle

 7. Lieve Daniëlle,

  Dank je wel voor de uitgebreide, zeer complete recensie. Voor mij blijkt onder meer uit de aangehaalde quotes, dat je een zeer deskundig lezer bent en dit goed kan omzetten in het schrijven van je artikel.
  Ben er stil van.
  Liefs,
  Marja Boomstra

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *