31 boeken om je te verwarmen

Ik ben wat gaan snuisteren bij verschillende uitgeverijen. Welke nieuwe boeken zijn er? Welke raden ze aan? Welke vind ik mooi en aantrekkelijk? Er zijn er ook een paar die ik reeds las en recenseerde. Die staan er ook bij. Ik hoop dat je hier enkele boeken in vindt die je graag zou willen lezen.  Veel leesgenot !

Een intelligente, veelomvattende roman over het leven van twee zussen die geconfronteerd worden met grote levensvragen in een snel veranderende wereld. Weiner schetst een rijk en levendig beeld van wat het betekent om vrouw te zijn in de eenentwintigste eeuw. Voor de lezers van David Nicholls.

Jo en Bethie Kaufman worden in de jaren veertig geboren en groeien op in een zich snel ontwikkelende buitenwijk van Detroit. Ze zijn close met elkaar, ook al zijn ze zeer verschillend. Jo is een tomboy die zich lekkerder voelt in spijkerbroek en gympen dan in een jurk. Ze weet al vroeg dat ze zich aangetrokken voelt tot meisjes en doet mee aan burgerrechtendemonstraties. Bethie is knap en populair, de gehoorzame dochter die een conventioneel leven wil en vol vertrouwen is dat ze dat zal krijgen. Maar wat is “conventioneel” eigenlijk precies, in het licht van de enorme sociale veranderingen in de jaren vijftig en zestig?

 • ISBN-nummer: 9789022577417
 • Verschijningsdatum: 8/01/2020
 • Aantal bladzijden: 477
 • Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij B.V.
 • Prijs : € 19,99

******************************

Een jonge vrouw gooit haar leven over een totaal andere boeg en moet daarbij de nodige obstakels overwinnen. Een heerlijke roman die zich afspeelt in een koffietentje in Brooklyn, New York. Het elfde boek van Astrid Harrewijn is weer net zo grappig, meeslepend en verrassend als we van haar gewend zijn.

De ouders, vriend en beste vriendin van Suze nemen het haar niet in dank af als ze spontaan ja zegt tegen een bizarre uitdaging. Samen met nog twee vrienden uit haar studententijd doet ze mee aan een wedstrijd van de Stroopwafelfabriek : wie maakt in één jaar de meeste winst met een koffietentje waar de stroopwafels vers worden gebakken? De hoofdprijs is honderdduizend euro, de verliezers zijn slechts een ervaring rijker. Suze gaat het in New York proberen, haar vrienden gaan naar respectievelijk Rome en Parijs.

Nog voordat ze in het vliegtuig stapt, heeft Suze al spijt van deze ondoordachte actie, en als ze door een taxichauffeur in het upcoming maar nog behoorlijk criminele Bushwick, Brooklyn wordt afgezet, zakt de moed haar al helemaal in de schoenen.

Suze heeft haar leven tot nu toe beschouwd als een fijn verblijf in de ballenbak, maar het leven in Bushwick is rauw, eenzaam en vol heimwee. Gelukkig krijgt ze hulp van vier Mexicanen die haar koffietentje verbouwen, wordt gesteund door de kleurrijke buurtbewoners die dagelijks hun kopje koffie drinken aan de bewonerstafel, en vindt ze troost bij haar oppashond. Maar is dat genoeg om de hoofdprijs te winnen?4

 • ISBN-nummer: 9789022587225
 • Verschijningsdatum: 7/01/2020
 • Aantal bladzijden: 320
 • Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij B.V.
 • Prijs : € 15,99

*********************************

Elk jaar in januari verschijnt er weer zo’n heerlijke roman van Katie Fforde. Van haar boeken werden al bijna 300.000 exemplaren verkocht in Nederland en Vlaanderen. Katie Fforde is de koningin van de romantische fictie.

Caro Swanson weet niet zo goed wat ze met haar leven aan moet, behalve dat ze wel eens “iets nieuws” wil doen. Als ze een advertentie ziet waarin een heer op leeftijd een assistente zoekt voor in zijn landhuis in de Schotse Hooglanden, twijfelt ze geen moment en schrijft ze een brief. Tot haar verbazing wordt ze meteen aangenomen, en ze vertrekt naar het prachtige landgoed Glen Liddell.

Eenmaal aangekomen valt Caro als een blok voor het ruige, overweldigende landschap, voor het onvervalst Schotse kasteel met het meer ernaast en voor de charmante oude “laird” van het landgoed. Ze voelt zich al snel helemaal thuis in haar nieuwe leven, en als ze op een dag een klein meisje ontmoet dat snakt naar liefde en aandacht is ze helemaal verloren. Zeker als ze in de vader van het kind de man herkent die ze jaren geleden ontmoette op een Grieks eiland en die ze nooit heeft kunnen vergeten.

 • ISBN-nummer: 9789022588567
 • Verschijningsdatum: 14/01/2020
 • Aantal bladzijden: 304
 • Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij B.V.
 • Prijs : € 19,99

Nog enkele mooie boeken van haar :

Er zijn er nog veel meer. Zoek haar eens op!

********************************

Een heerlijke roman over liefde en familiegeheimen tegen de achtergrond van de mooie, mysterieuze Zuid-Engelse kust. De vrouwen van de familie Trewin hebben allemaal hun geheimen, maar die kunnen niet eeuwig verborgen blijven. Voor de lezers van Rachel Hore en Kate Morton.

Het schitterende, imposante huis dat boven op een klif in Cornwall staat, betekent voor elk van de drie vrouwen van de familie Trewin iets anders.

Voor Joan was het een paradijs toen ze er in de jaren zestig woonde, pasgetrouwd en dolgelukkig. Maar het huwelijk eindigde in een nooit opgehelderd drama. Diana, haar dochter droomt nog steeds van haar jeugd in het mooie huis : de weidse blauwe hemels, de kamers vol boeken, de feesten en het geluid van de zee aan het einde van het pad. Maar alle familieleden die ze zo liefhad, zijn door oude geheimen van elkaar vervreemd. Voor kleindochter Lottie betekent het huis een veilige haven waar ze zichzelf en haar gebroken hart wat rust kan gunnen.

Maar wanneer de drie generaties vrouwen bij elkaar komen in het oude familiehuis, kan het tragische verleden niet langer verborgen blijven en beleven ze een zomer die hun leven voorgoed zal veranderen.

 • ISBN-nummer: 9789022586754
 • Verschijningsdatum: 8/01/2020
 • Aantal bladzijden: 382
 • Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij B.V.
 • Prijs : € 16,99

************************************

Het is de laatste dag van hun studie. Dexter Mayhew is lang, donker en knap. En op de een of andere manier ligt hij, gedeeltelijk naakt, in haar eenpersoonsbed. Emma Morley heeft rood haar, uit een ?esje, en draagt demonstratief lompe kleren. Het is een vrouw met principes. Dus hoe komt het toch dat ze zichzelf zoenend met uitgerekend Dexter Mayhew aantreft?
Is dit een onenightstand, slechts één dag uit hun leven? En wat doen ze volgend jaar op dit tijdstip, en het jaar daarna en daarna… Zijn Dex en Em het onwaarschijnlijke bewijs dat mannen en vrouwen uiteindelijk toch echt vrienden kunnen zijn?

 • ISBN-nummer: 9789022588604
 • Verschijningsdatum: 19/05/2014
 • Aantal bladzijden: 420
 • Uitgeverij: Boekerij
 • Prijs : € 7,99

Nog boeken van hem :

**********************************

Melanie is bijna letterlijk geboren met een zilveren lepel in haar mond : haar vader had een juwelierszaak. Inmiddels heeft ze de zaak van hem overgenomen, leidt ze een leven vol sterrenrestaurants en vakanties op Ibiza en staat ze op het punt om te trouwen met de knappe en succesvolle Duke. Maar wanneer ze aan de arm van haar vader naar het altaar schrijdt, beseft Melanie dat ze niet gelukkig is. Onder de verbijsterde blikken van de bruiloftsgasten draait ze zich halverwege om en gaat ervandoor.

Koerier Alex heeft in zijn zoektocht naar geluk keuzes gemaakt waar hij liever niet aan terugdenkt. Inmiddels heeft hij bijna alles in zijn leven op orde ; alleen dat geluk lijkt nog steeds niet voor hem te zijn weggelegd. Wanneer hij Melanie leert kennen, springt de vonk over, ook al zijn ze totaal verschillend. Was de liefde het enige wat er ontbrak om gelukkig te zijn? En is hun liefde sterk genoeg om te leren leven met de fouten die ze in het verleden hebben gemaakt – hun eigen fouten en die van de ander?

 • ISBN-nummer: 9789022589038
 • Verschijningsdatum: 5/02/2020
 • Aantal bladzijden: 304
 • Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij B.V.
 • Prijs : € 12,95

*********************************

In De Parijzenaar vertelt Isabella Hammad het verhaal van Midhat Kamal, de zoon van een vermogend textielhandelaar uit Nablus, een stad in het Ottomaanse Palestina. In 1914 vertrekt hij om medicijnen te gaan studeren in Montpellier, waar hij verliefd wordt. Wanneer hij terugkeert naar Nablus, is de Eerste Wereldoorlog afgelopen, het Ottomaanse rijk uiteengevallen en hebben de Britten het mandaat over Palestina gekregen. Onrust borrelt onder de oppervlakte en zoekt steeds vaker een weg naar buiten. Het idee van een onafhankelijke staat is geboren. Midhat moet kiezen tussen zijn innerlijke overtuigingen en de verwachtingen van zijn gemeenschap. Hij komt er met zijn naasten achter wat het betekent om voor onafhankelijkheid te strijden in een wereld die zich op een kantelpunt bevindt. De Parijzenaar van Isabella Hammad is een intens menselijk historisch verhaal, verteld met een hedendaagse stem. ‘Een sublieme leeservaring. Isabella Hammad is een enorm talent.’ – Zadie Smith

‘De Parijzenaar is een historische roman die je vanaf het begint pakt, een aangrijpende liefdesgeschiedenis en een onthullend familie-epos. Maar bovenal, ontzettend goed.’ – Jonathan Safran Foer

‘Een van de meest ambitieuze debuutromans van de afgelopen jaren. Hammad is een zeer talentvol schrijver.’ – The Observer

‘Een voortreffelijke roman.’ – The New York Times Book Review

 • ISBN-nummer: 9789026347672
 • Verschijningsdatum: 14/01/2020
 • Aantal bladzijden: 600
 • Uitgeverij: Ambo|Anthos
 • Prijs : € 27,50

*******************************

Het eerste deel van een meeslepende trilogie over drie sterke, maar heel verschillende vrouwen

Het prachtige Zweedse landgoed de Leeuwenhof is het decor van de levens van drie heel verschillende vrouwen, die alle drie op hun eigen manier hun weg door het leven proberen te vinden op zoek naar een gelukkige toekomst.

Het is 1913 en Agneta heeft tegen alle heersende gewoonten in afstand genomen van haar machtige familie en wil een vrij leven gaan leiden als schilder in Stockholm – het liefst met de charmante Michael aan haar zijde. Dan ontvangt ze een telegram met het nieuws dat haar vader is overleden en zij erfgename is van het landgoed de Leeuwenhof. Daarmee worden haar een adellijke titel en een leven vol pracht en praal op een presenteerblaadje aangeboden, maar was dat niet juist het leven waar ze aan had willen ontsnappen? Kiest Agneta ervoor de familietraditie in stand te houden en de erfenis van haar vader te accepteren, of overwint haar verlangen naar vrijheid en echte liefde?

 • ISBN-nummer: 9789022587164
 • Aantal bladzijden: 608
 • Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij B.V.
 • Prijs : € 19,99

***************************************

Prachtig en aangrijpend geschreven over liefde, familie en overleven

In januari 2020 wordt de bevrijding van Auschwitz, dan 75 jaar geleden, herdacht

Een belangrijk en uniek historisch document dat op aangrijpende wijze het lot van gevangenen in de vernietigingskampen in beeld brengt

In 1942 meldde de Joodse arts Eddy de Wind zich vrijwillig aan als arts om in Westerbork te werken, in de veronderstelling dat hierdoor zijn moeder uit het kamp zou worden vrijgelaten. Bij aankomst bleek zijn moeder echter al op transport gezet naar Auschwitz. In Westerbork ontmoette De Wind de achttienjarige verpleegster Friedel. Ze werden verliefd en trouwden in het kamp. Samen werden ze in september 1943 naar Auschwitz gedeporteerd. Eddy belandde in barak 9, waar hij werd tewerkgesteld als Pfleger van Poolse gevangenen. Friedel in barak 10, waar de medische experimenten werden uitgevoerd. Pas na de oorlog, die ze beiden op miraculeuze wijze overleefden zonder dat van elkaar te weten, vonden ze elkaar terug in Nederland.

In Eindstation Auschwitz doet Eddy de Wind verslag van de verschrikkingen in het kamp en analyseert en observeert hij het gedrag – zowel goed als kwaad – waar mensen toe in staat zijn. Hij beschrijft Auschwitz zoals nooit eerder is gezien, rechtstreeks vanuit het kamp en met de emotie van dat moment.

Geïllustreerd met beeldmateriaal uit het archief van de familie De Wind, waaronder twee niet eerder gepubliceerde foto’s van vlak na de bevrijding van Auschwitz

Het originele schrift is momenteel een van de belangrijkste stukken van de Auschwitz-tentoonstelling, te zien in New York

 • ISBN-nummer: 9789029093606
 • Verschijningsdatum: 6/01/2020
 • Aantal bladzijden: 240
 • Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij B.V.
 • Prijs : € 19,99

************************************

In De boekhandel van Teheran van Marjan Kamali brengt de dromerige en idealistische tiener Roya haar uren na school graag door in de boekhandel van meneer Fakhri. De kasten met literatuur en poëzie oefenen de grootste aantrekkingskracht op haar uit.

Wanneer Roya op een dag een andere jonge klant ziet, Bahman, is het liefde op het eerste gezicht. Om hen heen is Teheran aan het veranderen: er wordt gefluisterd over een revolutie. Roya heeft met Bahman afgesproken op een plein, om vandaar naar een huwelijksloket te gaan, maar op de bewuste dag wordt er een coup gepleegd, die Iran voor altijd zal veranderen. Bahman komt niet opdagen in de chaos. Wekenlang probeert Roya contact met hem te zoeken, maar het mag niet baten. Tot bijna veertig jaar later, wanneer Roya door een speling van het lot eindelijk de kans krijgt om Bahman de vragen te stellen die haar al die tijd achtervolgd hebben.

De boekhandel van Teheran van Marjan Kamali is een prachtige roman over verlies, onverbrekelijke familiebanden en de kracht van een eerste liefde. Voor de lezers van De bijenhouder van Aleppo en De vliegeraar.

 • ISBN-nummer: 9789026350573
 • Verschijningsdatum: 14/02/2020
 • Aantal bladzijden: 368
 • Uitgeverij: Ambo|Anthos
 • Prijs : € 21,99

***************************************

Een heerlijke roman voor fans van Sarah-Kate Lynch en Nora Roberts. ‘De patissier van Parijs’ neemt je mee naar vervlogen tijden…

Parijs, 1909. Het toeval leidt Guy naar Pâtisserie Clermont, waar hij onmiddellijk geraakt wordt door de schoonheid van de elegante creaties – en door de dochter van de patissier, Jeanne. De twee worden verliefd, maar net als het broze suikerwerk waar de patisserie om bekendstaat, is hun geluk kwetsbaar…

Cambridge, 1988. Petra ontdekt een foto van haar opa, een gerespecteerd auteur, met twee mensen die ze niet kent en de mysterieuze tekst ‘Vergeef me’. Als haar opa’s biograaf vervolgens een schandaal ruikt en daar zijn pijlen op richt, begint een race naar de waarheid.

Een hartverwarmend verhaal voor lezers van Santa Montefiore, Sarah Lark en Nicky Pellegrino.

 • ISBN-nummer: 9789026138157
 • Verschijningsdatum: 5/07/2016
 • Aantal bladzijden: 320
 • Uitgeverij: De Fontein Romans & Spanning
 • Prijs : € 5,95

***********************************

Champagne, 1940. Inès en Michel genieten van hun wittebroodsweken in hun kasteel Maison Chauveau, als de Duitsers Frankrijk binnenvallen. Michel gebruikt zonder aarzelen zijn invloedrijke positie als hoofd van een beroemd champagnehuis om het verzet te helpen. Naarmate de bezetting voortduurt nemen ook de geruchten over het lot van de Joden toe en de Joodse Céline, een van Michels ondergeschikten, neemt een drastische beslissing om haar toekomst veilig te stellen. Als Inès vervolgens in contact komt met een nazi-collaborateur, brengen de twee vrouwen onbewust niet alleen het leven van hun geliefden in gevaar, maar zetten ze ook de toekomst van hun geliefde champagnehuis op het spel.

New York, 2019. Liv Kent heeft juist het dieptepunt van haar leven bereikt als opeens haar excentrieke Franse grootmoeder op de stoep staat. Ze eist dat Liv per direct met haar afreist naar Frankrijk. Onderweg vertelt Livs oma haar over de -tragische geschiedenis van Maison Chauveau, en ontdekt Liv dat ook in haar heden het verleden nooit ver weg is.

 • ISBN-nummer: 9789022588116
 • Verschijningsdatum: 5/02/2020
 • Aantal bladzijden: 384
 • Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij B.V.
 • Prijs : € 19,99

********************************************

Amsterdam, 1907. Het weesmeisje Anna droomt van een ander, grootser leven. Op een dag reageert ze op een advertentie waarin een ambtenaar in Nederlands-Indië een echtgenote zoekt. Eenmaal in Batavia ontdekt Anna al snel dat haar huwelijk met de starre Willem niets anders is dan een dekmantel voor carrièregekonkel, geheime liefdes en verzwegen familieverbanden. Tropenbruid is een zinderend liefdesverhaal tegen de achtergrond van een onderbelicht deel van onze koloniale geschiedenis.

 • ISBN-nummer: 9789048835430
 • Verschijningsdatum: 20/01/2020
 • Aantal bladzijden: 240
 • Uitgeverij: Lebowski
 • Prijs : € 21,99

************************************

Na die laatste mislukte date heeft Lize het hé-lemaal gehad met mannen. Vanaf nu is ze ‘happy single’. En dan kan ze ook nog eens aan het werk voor Frappy.nl, hét platform voor vrouwen die geen man nodig hebben om gelukkig te zijn. Komt dat even goed uit!

Dan krijgt ze een tweeweekse retraite naar The Mansion of Love cadeau, waar gastvrouw Marie-Sophie jonge vrouwen op geheel unieke wijze onderwijst in de liefde. Meteen besluit ze dit aan te grijpen om voor Frappy een ontluisterend undercoverstuk te schrijven over haar verblijf. De wereld moet weten wat voor achterhaald en vrouwonvriendelijk instituut die belachelijke Mansion is.

Maar kan Lize wel weerstand bieden aan de toch best wel aanstekelijke romantische lessen van Marie-Sophie? En waarom krijgt ze het steeds zo warm van de knappe kok des huizes?

 • ISBN-nummer: 9789402704846
 • Verschijningsdatum: 28/01/2020
 • Aantal bladzijden: 240
 • Uitgeverij: Harpercollins
 • Prijs : € 17,99

******************************************

Als Georgina ontslagen wordt bij het vreselijkste restaurant van de stad én op dezelfde dag haar vriend met iemand anders in bed aantreft, weet ze even niet waar ze het moet zoeken. Nauwelijks bekomen van deze dubbele vernedering besluit ze de eerste de beste baan te accepteren die haar aangeboden wordt: barvrouw in een pasgeopende pub, die wordt gerund door Lucas McCarty, de jongen op wie ze op school verliefd was.

Terwijl Georgina in de afgelopen twaalf jaar niets dan betekenisloze baantjes heeft gehad, is Lucas uitgegroeid tot een gekmakend knappe man, met een hond en een echt bedrijf. De hernieuwde ontmoeting met Lucas legt Georgina’s weinig indrukwekkende heden onder een vergrootglas en brengt tegelijkertijd een donker geheim uit haar verleden naar de oppervlakte…

 • ISBN-nummer: 9789402704389
 • Verschijningsdatum: 7/01/2020
 • Aantal bladzijden: 432
 • Uitgeverij: Harpercollins
 • Prijs : € 17,99

*********************************************

Twee eeuwen. Twee liefdes. Een verborgen geschiedenis.

De jonge verpleegster Gemma worstelt met trauma’s die ze door haar baan in de zorg heeft opgelopen. Om hieraan te ontsnappen besluit ze te helpen met de renovatie van een vervallen boerderij in Doullens, een klein stadje in de buurt van de Somme, Frankrijk.

Op een van de eerste dagen vindt Gemma in een dichtgetimmerde kast een blik, omwikkeld in oude kranten. Het blik bevat een schat aan geheime brieven, die vertellen over het liefdesverdriet van de jonge verpleegster Alice Le Breton, vrijwilliger bij een meldpunt voor oorlogsslachtoffers vlak bij de frontlinie in de Eerste Wereldoorlog.

Zowel in het heden als tijdens de gruwelijke oorlogsjaren vinden beide vrouwen de kracht en moed om zich zelfs in de moeilijkste tijden staande te houden. Uiteindelijk zijn het de woorden en de onvoorwaardelijke liefde van Alice voor haar minnaar aan het front die Gemma weer kracht geven en haar laten inzien wat het ware leven betekent.

 • ISBN-nummer: 9789402704167
 • Verschijningsdatum: 7/01/2020
 • Aantal bladzijden: 366
 • Uitgeverij: Harpercollins
 • Prijs : € 19,99

***************************************

Een ontroerend en waargebeurd verhaal.

Tussen 2014 en 2017 werd de Iraakse stad Mosul geregeerd door IS: ‘verraders’ werden vermoord, boeken vernield en vrouwen onderdrukt. De stad veranderde in een hel. Miraculeus genoeg bleef te midden van alle verwoestingen aan de oever van de Tigris een dierenpark overeind.

Mosul Zoo wist het oorlogsgeweld te overleven dankzij de sympathieke Imad. Iedereen noemt hem Abu Laith, ‘de leeuwenvader’, vanwege zijn onvoorwaardelijke liefde en zorg voor de dieren. Als het steeds moeilijker wordt om in de straten van het verscheurde Mosul voedsel
te vinden, neemt Abu Laith een besluit: hij kan de dieren onmogelijk aan hun lot overlaten. Samen met enkele heldhaftige buren riskeert hij zijn leven om hen Irak uit te smokkelen…

 • ISBN-nummer: 9789402704754
 • Verschijningsdatum: 30/01/2020
 • Aantal bladzijden: 336
 • Uitgeverij: Harpercollins
 • Prijs : € 21,99

*************************************

Aan het eind van de gruwelijke Spaanse Burgeroorlog wordt de jonge arts Víctor Dalmau samen met zijn vriendin, de pianiste Roser Bruguera, gedwongen om Barcelona te verlaten en te vluchten naar Frankrijk. Met nog tweeduizend andere Spaanse vluchtelingen gaan ze aan boord van de Winnipeg, een schip dat is gecharterd door de Chileense dichter en consul Pablo Neruda, op weg naar Chili. Tot hun grote verrassing worden ze ontvangen als helden in hun nieuwe thuisland – dat ‘langgerekte bloemblad van zee’, in de woorden van Neruda. Ze bouwen er een nieuw leven op en worden volwaardige Chilenen. Maar in 1973 gebeurt het onvoorstelbare: er breekt een dictatuur uit en weer moeten Víctor en Roser huis en haard verlaten.

‘Bloemblad van zee’ is een reis door de twintigste eeuw aan de hand van onvergetelijke personages. Ze ontdekken dat een mens steeds weer aan een nieuw leven kan beginnen. Een prachtige historische roman over ballingschap en liefde.

 • ISBN-nummer: 9789028450097
 • Verschijningsdatum: 17/01/2020
 • Aantal bladzijden: 384
 • Uitgeverij: Wereldbibliotheek
 • Prijs : € 22,99

***********************************

De spannende NA-thriller ‘De waarheid’ van Colleen Hoover gaat over schrijfster Lowen. Ze kan nauwelijks rondkomen, tot ze de kans van haar leven krijgt: ze mag de populaire boekenserie van Verity Crawford voltooien, die door een auto-ongeluk zelf niet meer kan schrijven. Als Lowen door Verity’s aantekeningen gaat, ontdekt ze een ongepubliceerde autobiografie die verborgen had moeten blijven. Ze besluit om het verhaal verborgen te houden, ook voor Verity’s man Jeremy. Maar dan krijgt ze gevoelens voor Jeremy. Hoelang kan Lowen de waarheid voor zich houden? ‘De waarheid’ is duister, spannend en immens verslavend: een echte Hoover.

 • ISBN-nummer: 9789020536393
 • Verschijningsdatum: 4/02/2020
 • Aantal bladzijden: 320
 • Uitgeverij: Z&K
 • Prijs : € 15

*********************************

Het bloemenmeisje van Anya Niewierra is een zinderende psychologische thriller over moederschap, verraad en menselijk onvermogen.

De 43-jarige Franse kruidenarts Nina Fleurie leidt een teruggetrokken bestaan in de Pyreneeën. Haar afgezonderde leven verandert wanneer zij bezoek krijgt van een Nederlandse vrouw. Deze Théa Wanders blijkt haar tweelingzus, van wie zij als baby werd gescheiden.

Théa had een gelukkige jeugd in Maastricht terwijl Nina tot haar veertiende door haar moeder Mia werd verstopt in de desolate Pyreneeën. Hier schiep de gevoelloze Mia een eigen religie en leerde Nina dat mensen Duivels zijn.

Als haar moeder vervolgens wordt vermoord, wordt de verwilderde Nina gevangen en meegenomen naar de bewoonde wereld, waar ze nooit écht aardt. Pas met de komst van haar tweelingzus voelt Nina zich voor het eerst verbonden met een mens. Maar dan verdwijnt Théa. De wanhopige Nina start een zoektocht die leidt naar het bizarre verleden van haar moeder én haar moeders moordenaar…

 • ISBN-nummer: 9789024581689
 • Verschijningsdatum: 19/12/2019
 • Aantal bladzijden: 384
 • Uitgeverij: Luitingh Sijthoff
 • Prijs : € 20,99

***************************************

Alleenstaande moeder Reine leidt een gelukkig leven in Rouen met haar zeventienjarige zoon Noé. Ze heeft een opwindende baan als interieurontwerper. Maar Reine draagt een diep geheim met zich mee. Haar leven is gestoeld op een leugen en als die ooit uitkomt zal dit grote gevolgen hebben voor haarzelf en haar zoon.

De ontmoeting met de charmante bohemien Pacôme in Saint-Malo verandert alles. Reine is sinds lange tijd verliefd en voelt zich dolgelukkig, maar ze weet: ze zal hem en Noé over haar verleden moeten vertellen om ruimte te geven aan de toekomst.

 • ISBN-nummer: 9789401611695
 • Verschijningsdatum: 4/10/2019
 • Aantal bladzijden: 352
 • Uitgeverij: Xander Uitgevers B.V.
 • Prijs : € 19,99

Hieronder vind je de recensie :

*************************************

‘Dit boek kun je niet wegleggen. Een meeslepend en aangrijpend verhaal over het leven in tijden van crisis.’ Michael Cunningham in The New York Times Book Review

Chicago, 1985. Yale werkt bij een museum en staat op het punt om een bijzondere collectie binnen te halen. Maar terwijl zijn carrière een hoge vlucht neemt, woekert de aidsepidemie. Na de begrafenis van zijn goede vriend Nico wordt Yales vriendenkring snel kleiner, totdat hij alleen Fiona, Nico’s jongere zus, over heeft. Dertig jaar later gaat Fiona in Parijs op zoek naar haar dochter die haar niet meer wil spreken. Daar logeert ze bij een vriend, die fotograaf was in Chicago in de jaren 80 en wordt zo opnieuw geconfronteerd met de verwoestende effecten die de aidscrisis heeft gehad op haar leven. De verhalen van Yale en Fiona komen op verrassende en ontroerende wijze samen in een onvergetelijk slot.

‘Een ijzersterk verhaal over vrienden die onder de zwaarst mogelijke omstandigheden hun menselijkheid trachten te behouden.’ People Magazine
‘Een hartverscheurend verhaal over liefde en verlies maar ook over diepe verbondenheid.’ Oprah Magazine
‘Buitengewoon aangrijpend, levendig en hoopvol.’ The guardian

 • ISBN-nummer: 9789046824856
 • Verschijningsdatum: 1/10/2019
 • Aantal bladzijden: 480
 • Uitgeverij: Nieuw Amsterdam
 • Prijs : € 24,99

***********************************

San Francisco, 1953.

Celina Savoia is zeer aangedaan door de voortijdige dood van haar echtgenoot, een professionele chocolatier. Ze besluit hun jonge zoon mee te nemen naar de zonnige Italiaanse Amalfi kust, om kennis te maken met de familie van zijn vader. Maar als ze begint aan een magisch, romantisch bestaan van chocolade maken aan zee, omringd door een liefhebbende familie, begint ze te vermoeden dat haar man niet de geliefde zoon en broer was om wie ze rouwen.

Hoewel een tweede kans op liefde binnen handbereik is, houdt het mysterie van de ware identiteit van haar man Celina tegen. Ze is vastbesloten om de waarheid te achterhalen. Samen met de broer van haar man gaat Celina, op zoek naar het verleden, naar een afgelegen Zuid-Amerikaanse cacaoplantage. Daar moeten ze het bedrog onder ogen zien dat hun levens dreigt te vermorzelen.

 • ISBN-nummer: 9789045216768
 • Verschijningsdatum: 16/09/2019
 • Aantal bladzijden: 369
 • Uitgeverij: Karakter Uitgevers B.V
 • Prijs : € 19,99

Hieronder vind je de recensie :

*************************************

Na haar scheiding van Engelsman Benedict Barlow vertrekt Josefien Boterenbrood met haar dochtertje Penelope vanuit Engeland naar Nederland, waar ze een eigen vegan patisserie wil beginnen.

Josefien weet het zeker, er is voorlopig geen plaats voor een man in haar leven, en al helemaal geen Engelsman. Nooit meer. Ze is gelukkig zo met haar dochtertje, Franse herder Beau en haar Nederlandse familie.

Maar dan leert ze de aantrekkelijke Luke Lovegrow kennen. Jawel, een Engelsman. Hij is in Den Haag voor een internationale conferentie en het huwelijk van zijn halfbroer.

Een discussie in een café maakt duidelijk dat Josefien en Luke heel anders in het leven staan. Hij overtuigd vleeseter, zij al jaren vegan; hij conservatief en een tikkeltje seksistisch, zij progressief en overtuigd feministe.

Kan er desondanks iets moois opbloeien tussen twee zulke verschillende karakters? Trekken tegenpolen elkaar inderdaad aan? Of is hier sprake van een gevalletje `twee geloven op een kussen, daar rust de duivel tussen’?

Een ding is zeker: aan vuurwerk geen gebrek tussen die twee.

 • SBN-nummer: 9789082754025
 • Verschijningsdatum: 26/01/2019
 • Aantal bladzijden: 248
 • Uitgeverij: Bed Of Roses
 • Prijs : € 15,95

Hieronder vind je de recensie :

***************************************

Architecte Fenna heeft ogenschijnlijk een onbezorgd leven, tot blijkt dat haar man Maxime vreemdgaat. Fenna lijkt er in de echtscheidingsprocedure bekaaid vanaf te komen, maar haar advocaat bedenkt een list en stuurt haar met een ongebruikelijke opdracht naar Zuid-Frankrijk.

Twee vriendinnen van Fenna hebben hun eigen problemen. De keurige Anne Fleur gaat de strijd aan met de minnares van haar echtgenoot en gooit alle remmen los.
Kunstenares Joyce houdt niet van dingen die perfect zijn en haalt inspiratie uit haar schildersleerlingen, vier eigenzinnige tachtig-plussers. Ze lijkt happy als single, maar is ze dat wel?

De drie vrouwen zoeken ieder een oplossing voor de tegenslagen in hun leven. Hierbij hanteren ze niet-alledaagse methoden, wat leidt tot verrassende wendingen.
Zullen hun inspanningen het gewenste resultaat hebben, of heeft het lot iets anders voor ze in petto?

Entre Nous is een roman met humor en passie waarin vriendschap en liefde centraal staan en waarin de hoofdpersonen laten zien dat er meer mogelijk is dan je denkt.

 • ISBN-nummer: 9789083005508
 • Verschijningsdatum: 17/04/2019
 • Aantal bladzijden: 336
 • Uitgeverij: Heart For Books
 • Prijs : 20

Hieronder vind je de recensie :

***********************************

Merijn reist zijn vriendin Chantal achterna, die voor een paar dagen in Lissabon is. Zijn bezoek verloopt echter anders dan hij vooraf heeft bedacht. Hij blijft vertwijfeld achter in Lissabon. Op het dakterras van zijn hotel ziet hij aan de overkant van de weg een jonge vrouw op een balkon zitten. Hun ogen ontmoeten elkaar en dit is de start van verrassende maar soms ook dramatische ontwikkelingen in de levens van Merijn, Chantal en de Portugese Carolina.

Verwachtingen en dromen in weerwil van de realiteit. Gaby Rasters weet als geen ander te karakteriseren en te ontroeren.

Gaby Rasters is een veelzijdig auteur die bijna alle genres aankan. Ze is op haar best wanneer ze diep onder de huid van de personages kan kruipen. De tweede plaats bij de Hebban Feelgood awards 2018 laten zien dat haar boek ‘Nooit meer bang’ een groot publiek heeft weten te bereiken. In De Lissabon Brieven word je als lezer opnieuw verrast door de levensverhalen waarin Gaby je meeneemt.

Irene Moors: ‘Een inspirerend verhaal over hoop, vrees en onvoorwaardelijke liefde. Het sleept je mee van begin tot eind. Prachtig hoe orgaandonatie een belangrijke rol speelt in dit boek.

 • ISBN-nummer: 9789491880155
 • Verschijningsdatum: 30/11/2018
 • Aantal bladzijden: 268
 • Uitgeverij: Uitgeverij Bagage
 • Prijs : € 18,50

Hieronder vind je mijn recensie :

**************************************

1816. Sinds Pippa Wesleys moeder haar gezin verlaten heeft voor een andere man, telt Pippa niet meer mee in het sociale leven van het dorpje Farnham. Door haar vaders tweede huwelijk verliest Pippa bovendien haar positie als vrouw des huizes. Ze besluit daarom een paar maanden bij haar tante in Londen te gaan logeren. Worstelend met de huisregels van haar tante en de heersende omgangsvormen probeert ze haar hoofd koel te houden, als niet één, maar zelfs twee mannen haar het hof gaan maken. Kiest ze voor romantiek of is het toch haar opdracht om de fabriek van Farnham te redden? Haar moeder zou vast raad weten. Maar waar woont zij en waarom wordt er in Farnham toch zoveel over Pippa geroddeld? Dani van Doorn is een van de vijf genomineerden voor de Valentijnprijs: ‘het beste romantische boek van 2019’. Haar stijl wordt omschreven als vlot leesbaar, meeslepend en humoristisch. Met Pippa heeft Dani een heerlijke Regency romance geschreven die in dezelfde tijd speelt als de boeken van Jane Austen en Georgette Heyer.

 • ISBN-nummer: 9789082949438
 • Verschijningsdatum: 10/01/2020
 • Aantal bladzijden: 272
 • Uitgeverij: Van Driel Publishing
 • Prijs : € 17,95

Hieronder vind je de recensie :

******************************

Deze twee laatste boeken heb ik bewust gekozen omdat ik ze heel mooi en inspirerend vind. Ze geven je een goed gevoel bij het lezen. Geniet er maar van.

Inspirerende non-fictie van een van de auteurs van Ikigai over het vinden van vreugde in het leven van alledag.

‘Alegría’ (vreugde) is anders dan geluk: aan de hand van prachtige voorbeelden leer je uiteindelijk geluk te vinden door dagelijks stil te staan bij alle vreugdevolle momenten die het leven te bieden heeft

Vreugde, alegría, is een van onze meest natuurlijke emoties. Je ziet het al bij pasgeboren baby’s die vol verwondering kijken naar de wereld om zich heen. Soms verliezen we deze emotie als volwassenen een beetje uit het oog, maar we raken hem gelukkig nooit helemaal kwijt. In onze zoektocht naar geluk is die vreugde een wonderbaarlijke motor die altijd in ons aanwezig is en heel veel mogelijk maakt.

Door dagelijks vreugde te zoeken in kleine dingen en op allerlei momenten van de dag, komt echt geluk dus steeds een stapje dichterbij. Alegría helpt je uiteindelijk geluk te vinden door je dertig manieren te geven om de vreugde in jezelf te activeren – van wandelen in de natuur tot het aanmaken van een Spotify-lijst – op een verhalende manier die je voor altijd zal bijblijven.

 • ISBN-nummer: 9789022584965
 • Verschijningsdatum: 7/01/2020
 • Aantal bladzijden: 272
 • Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij B.V.
 • Prijs : € 15,99

**************************************

Leer jezelf kennen en maak je dromen waar – een boek dat je leven in beweging brengt Waar je ook van droomt, uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde: gelukkig zijn. Maar wat geluk voor jou betekent, is heel persoonlijk. En juist dat wil Petra van Dreumel je graag helpen ontdekken. In Van dromen naar doen stimuleert ze je om veertig dagen lang met jezelf en je dromen aan de slag te gaan. Ze combineert laagdrempelige inzichten en toegankelijke oefeningen met prachtige inspirerende illustraties waardoor je inzicht krijgt in dat wat je écht wilt. Toen Petra van Dreumel zich ging bezighouden met haar eigen dromen, merkte ze hoe krachtig dit proces voor haar was: en misschien zou het anderen ook kunnen stimuleren! Ze stuurde daarom een aantal vriendinnen haar dagelijkse oefeningen door. Inmiddels zijn haar tips omgevormd tot een prachtig (cadeau)boek dat voor iedereen die zijn dromen achterna wil inspirerend is. Want hoe groot of hoe klein die ook zijn, Petra geeft je met deze cursus geluk een compleet pakket om je dromen waar te maken.

 • ISBN-nummer: 9789022585740
 • Verschijningsdatum: 11/04/2019
 • Aantal bladzijden: 192
 • Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij B.V.
 • Prijs : € 17,99

Hieronder vind je mijn recensie :

Nog een boek dat ik zeker niet wil vergeten. Vooral voor de paardenliefhebbers :

Een meisjesdroom die eindigt in een emotioneel drama.

Een waargebeurd en aangrijpend levensverhaal over de hartroerende verbintenis tussen een meisje en haar paard.

Wanneer Blanche op jonge leeftijd, als onervaren merrie, in het leven van het hoogsensitieve meisje Shari komt, zijn ze vanaf dat moment onafscheidelijk. Nadat zij door het lot worden samengebracht, ontstaat na een turbulent begin, een bijzondere en onvoorwaardelijke vriendschap. Shari en Blanche verkeren op dat moment allebei in een moeilijke periode en hebben beiden in hun jonge leven al wat moeilijkheden moeten overwinnen. Zij delen vooral hun gevoeligheid en onzekerheid, waardoor een hechte emotionele en spirituele band ontstaat. Zij overwinnen samen angsten en zijn elkaars spiegel. Hun gevoeligheid maakt dat zij elkaar begrijpen en met elkaar kunnen communiceren. Dit leidt tot vele mooie, maar ook trieste momenten, diepe dalen en intense belevingen. Wanneer Shari chronisch ziek wordt, volgt een moeizame en emotionele periode, waarna een drastisch besluit wordt genomen.

Een biografie, uit het leven gegrepen en een echte must read voor iedere paardenliefhebber of voor iedereen die van een ontroerend levensverhaal houdt. Meer dan 300 pagina’s vol emotie en een vleugje humor.

Leeftijdscategorie: volwassen en jeugd vanaf 12 jaar.

 • ISBN-nummer: 9789493002012
 • Verschijningsdatum: 15/01/2019
 • Aantal bladzijden: 312
 • Uitgeverij: Farnwood
 • Prijs : € 18,95

Hieronder vind je de recensie :

Dit zijn ze !!! Ik ben er zeker van dat je hier enkele boeken in vindt die helemaal bij je leesstijl passen! Veel leesplezier !