Dag 14 van 30 dagen zonder klagen

Positivo week 2

Vandaag een speciale opdracht.  Post een leuke foto of filmpje op hun pagina. Met pin of affiche. Alleen of met vrienden. Binnen of buiten. Maakt niet uit.

Dus kijk eens tussen al je foto’s wat je voor leuks en moois hebt liggen.

Ik koos er alvast enkele uit :

Kleuren maken mij altijd blij.  Ik hou van veel kleurenschakeringen.  Dat geeft me een regenbooggevoel.  Is een leuk en gezellig gevoel.  Daarom teken en kleur ik ook heel graag.  Al van kleinsaf. Ik breng graag kleur in mijn leven.  De ene keer zijn dat felle kleuren, de andere keer pastel kleuren.  Hangt af van mijn mood.

Zoals jullie mij kennen : lezen maakt mij heel gelukkig.  Ik verlies mij graag in een mooi of spannend verhaal.  Ik lees ook graag non-fictie.  Soms lees ik 3 boeken tegelijk.  Overdag lees ik nu een boek over Kintsukuroi. Dat is een Japanse vorm van kunst die onder andere gebruikt wordt door pottenbakkers. Wanneer er een kom of vaas op de grond valt en compleet verbrijzeld wordt, is het de kunst om deze in een mooiere staat terug te krijgen dan voorheen. Dit gebeurt door de stukken weer aan elkaar te lijmen met niets minder dan: goud. Niet gecamoufleerd dus. De scheuren in de vaas zijn nu hetgeen wat de vaas unieker, waardevoller, specialer en geliefder maakt.  Dat kun je dus ook toepassen op je leven.  Ik vertel er gauw wat meer over, wanneer ik het boek uit heb.

Ik lees ook : “De moed om creatief te zijn” van Doreen Virtue.  Geloof in jezelf, je dromen en je creatieve ideeën.  Dat boek doet mij veel deugd omdat ik dingen ontdek die bij mij zelf gebeurd zijn of aan het gebeuren zijn.

En het derde boek is : “Oorlogskind.”  Een verhaal over een jongetje van 3 vlak na de Tweede Wereldoorlog.  Het kind wordt gevonden tussen het puin in het platgebombardeerde Hamburg en in een gezin opgenomen.  Jaren later bevindt dit weesje uit de puinhopen zich op het spoor van een misdaad met banden naar zijn werkelijke familie… ”   Dat boek lees ik ‘s avonds in mijn bed.  Dan is het net als een film die zich voor mijn ogen afspeelt.  Daarvoor heb ik stilte en rust nodig rondom mij.

Over die 3 boeken komen er nog recensies.

 

Over mijn Figaro vertel ik reeds regelmatig.  Hij is een fantastisch lieve en rustige kat.  Hij is  wel al 13 jaar oud.  Hij slaapt veel en geniet graag van het zonnetje zoals nu deze morgen.  Hij kiest echt goed zijn plekjes om te gaan rusten.  Dikwijls ligt hij ook op de stoel naast me wanneer ik aan het werk ben aan mijn laptop.  Ik hou van zijn rust en aanwezigheid.  Dat geeft me zo’n gezellig gevoel.

 

Ik hou ook enorm van mooie teksten en quotes die me blij maken, die een glimlach op mijn gezicht toveren.  Daarom handletter ik ze ook graag.

 

 

 

 

Ik kan nu zo genieten van een goed kopje thee.  Dat is niet altijd zo geweest.  In mijn jachtig leven voordien maakte ik nooit tijd daarvoor.  Nu heb ik een goeie vriendin opnieuw terug ontmoet en de vonk sloeg over.  Zij is theesommelier en heeft me weer leren genieten van een heerlijk kopje thee samen met nog wat andere lekkere hapjes.  En van het een kwam het ander : we gingen samenwerken voor Tea & Books. (Vind je ook terug op mijn blog!)

 

 

Hier hou ik op anders wordt het te uitgebreid.  Maar ik vertel later wel verder op mijn blog.

Geniet nog van deze prachtige zonnige zondag!!!