Dag 19 van 30 dagen zonder klagen

Samen met Gina De Groote zoeken naar de positieve kant van het verhaal…

We horen vandaag alweer praten over positief denken.  We horen er zoveel over.  Het moet dan toch zijn dat het iets betekent.  Het moet belangrijk zijn.  Inderdaad, je gedachten kunnen je helen of je ziek maken.  Het wordt tijd dat we die negatieve gedachten aan de kant zetten en positiever gaan denken.  Dat houdt veel in : je moet ook die  positieve gedachten willen toelaten.  De wil om te veranderen moet bestaan.  Je kan niet zomaar blijven voortdoen tot je erbij neer valt.  Ik heb dat een paar keer in mijn leven gekend.  Het leven is een verhaal van vallen en terug opstaan.  Iedereen maakt diepe dalen mee in zijn leven.  Of zijn het bergen?

Toch krijg je de kans om opnieuw te beginnen.  Maar dan ga je verder op een andere manier.  Ik heb 30 jaar van mijn leven gehold, gelopen, me geëngageerd in van alles en nog wat.  Heel belangrijke dingen op dat moment in mijn leven.  Ik heb samen met mijn man drie zonen opgevoed.  We hebben ze alles gegeven om goede, rechtvaardige en gelukkige mensen te kunnen worden.  De mooiste beloning is dan ook voor ons om te zien dat ze goed hun  weg vinden.  Ook met vallen en opstaan, maar dat hebben ze bij ons ook gezien.  Er zijn steeds twee kanten die we op kunnen.

Leven is ook kiezen, is verantwoordelijkheid opnemen voor jezelf en voor de anderen.  Ik heb nu geleerd, na enkele zware tegenslagen, om tot rust te komen en te durven alleen zijn met mezelf.  Nu ga ik niet meer zo piekeren.  Ik geniet van de rust en mijn hobby’s in mijn vrije tijd.  Dat had ik echt nodig.  Dat is mijn “pannenkoek” : de ene zijde was een rush en de andere zijde gaf mij rust.  Dat heb ik nu ingezien.

Er is een tijd voor alles.  Ik heb geen spijt van de tijd vroeger toen mijn kids klein waren en ik nog les gaf.  Ik deed dat allemaal heel graag.  Op een bepaald moment ben ik mezelf toch gaan voorbijlopen.  En dan roept het leven je tot halt.  Dan staat er plots een barrière voor je waar je niet meer omheen kan.  Je moet een beslissing nemen. En die heb ik genomen.  Daar ben ik nu heel blij mee.

Hopelijk geldt dat ook voor jou!  Veel succes met jouw leven…