Dag 4 van 30 dagen zonder klagen

Inderdaad, iemand helpen maakt je gelukkig!  Dat heb ik al heel veel ondervonden.  Toen ik vroeger in klas stond, gebeurde dat de ganse dag.  Ik hielp het ene kindje met schrijven, het andere met iets uit te rekenen, nog een ander kindje met haar banaan te schillen, enz…  Vandaag heb ik ook enkele mensen in de winkel geholpen.  Oké, dat hoort bij mijn job, maar toch vind ik het fijn als ik de mensen kan helpen vinden wat ze nodig hebben.  Er was een vriendelijke dame die iets leuks zocht voor 2 tienermeisjes.  Er was geen ander volk in de winkel dus ik kon mij geheel met haar bezighouden.  We hebben samen boeken uitgezocht.  Achteraf waren we allebei heel gelukkig.

Voor wie al het boekje “Ikigai” gelezen heeft, die zal weten dat de mensen in Okinawa (zuiden van Japan) heel oud worden.  Heel veel honderdjarigen daar.  Hoe dat komt?  Onder andere omdat iedereen mekaar helpt.  Er is niemand eenzaam.  Dat moet toch super zijn om daar te leven.

Ziezo, dat is het voor vandaag.  Op naar morgen.