30 dagen zonder klagen dag 1

Vandaag begint voor het eerst de campagne: “30 dagen zonder klagen.”

 

Wat houdt dat in? Wel, in plaats van telkens eerder negatief tegen de dingen op te kijken, doen we een inspanning om alles zoveel mogelijk positief te benaderen.  “Een gezonde geest in een gezond lichaam.”  Daarvoor moet je je dus eerst goed voelen.  Dat is niet zo makkelijk gedaan.  Ikzelf heb al ondervonden dat je gedachten je hele lichaam kunnen ondermijnen.  Gedurende vele jaren ben ik dikwijls over mijn grenzen gegaan en heb zo fibromyalgie gekregen.  Nu probeer ik steeds meer dingen te doen die ik graag doe en die mijn grenzen respecteren.  Ik ben ook veel rustiger geworden.  Ik lees ook dingen over positiviteit en over hoe je je kan ontspannen.  Bij ons in de winkel hebben we daar heel wat boeken over.

Dit zijn twee top-boeken over hoe je je geluk kan zoeken en vinden.  Het eerste boek “Ikigai” (http://www.booksandwords.be/grote-boeken/ikigai/)  kwam vorig jaar uit en had enorm veel succes.  Nu nog steeds! Het was zo’n succes dat er vraag was naar hoe je nu zelf echt dit geluk kon vinden en de schrijvers zijn terug in hun pen gekropen om ons een heel stuk op weg te helpen.  Er staan in het tweede boek “Vind je Ikigai” veel oefeningen in om zelf te doen en dingen in te vullen.  Heel verrijkend!

Hier vind je nog enkele boeken :

 

 

     

Positief denken is “a way of life.”  We weten al lang dat we onze gedachten kunnen manipuleren.  Welnu, dan kan dat ook in de positieve zin.

Vandaag volbracht ik de eerste opdracht op de site  https://www.30dagenzonderklagen.be/   Ik moest een geluksbarometer invullen.  Er waren heel wat vragen waarop je een gradatie van antwoorden kreeg en dan het juiste bolletje mocht invullen.  Dat ging niet steeds zo vlot, ik moest af en toe toch eens goed doordenken.   Uiteindelijk kreeg ik het resultaat : 4.2  Ik ben gelukkig tot echt gelukkig.  Dat klopt wel, denk ik, ondanks mijn grote verdriet om mijn ouders en mijn katje.  Maar alles gaat goed met mijn gezin, dus wat kan ik meer wensen???

Ik zal proberen elke dag iets te posten i.v.m. deze campagne.  Zo kan ik ook mensen motiveren om eraan mee te doen.  Je kan ook storten voor hun goed doel : Make a Wish.

https://www.30dagenzonderklagen.be/

Veel succes met de campagne!