Zalig Pasen !!!

Zalig Pasen !!!
Als je het woordje “Pasen” hoort : waar denk je dan aan?
Toen ik nog les gaf, tekende ik de letters van PASEN op het bord en dan maakten we samen een woordenspin.  De kinderen brachten de mooiste dingen aan bod : lente, chocoladepaaseitjes,  bloemen, krokusjes, wandelen, zon, vrede, eitjes rapen in de tuin, spelletjes spelen, enz….  Toen vertelde ik hun het verhaal van Jezus.  En ze werden helemaal stil.  Ze kenden Jezus al van met hun Eerste Communie.  Ze vertelden graag over de verhalen van Jezus.
Voor mij betekent Pasen : nieuw leven in mijn geloof en nieuw leven in de natuur.  Dat gaat een beetje samen.
Als ik terugdenk aan mijn kinderen, dan was het leukste moment voor hen de eitjes rapen in de tuinen van de grootouders.  En dat gebeurde dus dubbel.  Ze genoten van het buiten spelen en van het samenzijn met de hele familie : neefjes, nichtjes, tantes, nonkels, ouders en grootouders.  We hebben zelfs een jaar gehad, maar dat was al in onze tuin thuis, dat het zo warm was dat de eitjes begonnen te smelten in de bomen en de struiken.  Eén van mijn jongens had er toen niets beters op gevonden dan ze onmiddellijk op te eten toen hij ze vond.  Dus hij kwam met een leeg mandje bij ons, maar met een grote chocolademond en handjes vol met chocolade.  Wat hebben we toen gelachen!
Christelijk hoogfeest
 
Pasen is het belangrijkste christelijke feest in het liturgische jaar, volgend op de Goede Week.
De Christelijke wereld viert op deze dag vanuit hun geloof dat Jezus is verrezen, opgestaan is uit de dood, op de derde dag na zijn kruisiging.
 
In België en Nederland vinden nauwelijks commerciële activiteiten plaats op Pasen. (Alhoewel dat al wat veranderd is.)
Ook op Paasmaandag is dit het geval, het is één van de wettelijke feestdagen.
 
Op Eerste Paasdag (Paaszondag) houdt de Paus in Rome bij de Sint-Pietersbasiliek een toespraak, geeft zijn zegen, Urbi et Orbi en wenst iedereen een zalig paasfeest in meer dan zestig verschillende talen.
Ik wens jullie allen een Zalig Paasfeest !!! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *