Mei

MEI                        De mooiste maand van het jaar !!!

Voor mij is mei de mooiste maand van het jaar!  Daarom heb ik dit jaar verlof genomen in mei.  Ik wil samen met mijn man en de jongens genieten van onze mooie tuin.  Elke dag verandert er iets.  De ene dag zie ik dat de tulpen open komen.  De andere dag zie ik de vlinders fladderen rond de distel.  En vandaag, toen ik mijn wandelingetje maakte, zag ik al 3 hommels vliegen rond de paarse bloemen.  Het lentegevoel wordt steeds sterker nu.  Daarvan kan ik zo genieten.

 

De meimaand = Mariamaand

Waarom is de Mariamaand in mei?  Dat heeft te maken met vroeger. De naam van deze maand komt van het Griekse woord maia, wat ‘moeder’ betekende en al heel lang waren er in deze maand voorjaarsfeesten. In de Middeleeuwen ontstond in Italië het idee dat mei een zeer passende maand was om feestelijk eer te geven aan Maria, de Moeder van Jezus. In de hele wereld is voor Katholieken zo de meimaand tot Mariamaand geworden.

Al honderden jaren is er in de maand mei extra aandacht voor Maria. Er zijn dan op veel plaatsen processies.  Maar niet alleen in de straten wordt er extra gebeden. In sommige kerken wordt deze maand elke dag het rozenkransgebed gebeden. Ook wordt het Mariabeeld mooi versierd en nog meer mensen dan anders komen er even stil bidden en een kaarsje opsteken.

Nog een afsluitertje :

Toen ik klein was, las ik graag de boekjes van Floddertje van Annie M.G. Schmidt.  En er was een versje over de lente waar ik veel van hield want het zei alles wat ik voelde in de lente.  Je ziet de beelden gewoon voor je…

Kan het mooier gezegd worden?

 

Lieve mensen, geniet van deze mooie meimaand !!!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *