Prachtig boek verkozen tot prentenboek van het jaar 2018

Ssst!  De tijger slaapt        (Britta Teckentrup)

De tijger is in diepe slaap maar ligt daarbij wel erg in de weg. Help jij de dieren langs Tijger te komen zonder dat ze hem wakker maken?

De interactieve opzet van dit kleurrijke prentenboek maakt het een feest om voor te lezen. Zorg dat de tijger blijft slapen. ZIng een slaapliedje, kriebel hem op zijn buik… De dieren vliegen 1 voor 1 aan de ballonnen over de tijger.  De ballonnen zijn door middel van hoogglans druk duidelijk voelbaar en zichtbaar.
ISBN : 9789025765460

Pagina’s : 32

Prijs : € 13,95

Uitgeverij : Gottmer

Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup is ‘Prentenboek van het jaar 2018‘ in Nederland.  Het staat volgend jaar januari centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen. Het doel van de Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

De Duitse auteur en illustratrice Teckentrup heeft zo’n zeventig kinderboeken geschreven en geïllustreerd. Ze zijn in meer dan twintig landen uitgegeven en al vaak bekroond.

De voorleescampagne is een initiatief van Stichting Lezen en vindt komende winter voor de vijftiende keer plaats.

Behalve het ‘Prentenboek van het jaar 2018’ hebben de Nederlandse jeugdbibliothecarissen negen andere prentenboeken gekozen die dan extra aandacht krijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *